изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:48 EEST
МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ СЕ ПРЕДСТАВИХА ПРЕД БИЗНЕСА    
ОбразованиеДен на кариерата бе организиран вчера в рамките на проявите по повод 65-ата годишнина от създаването на Професионалната гимназия по механотехника и електротехника \"М.В.Ломоносов\" в Добрич.

В срещата участваха представители на добрички фирми и ученици от 12 клас в специалността \"Програмист\". Фирмите представиха своята дейност, работните места, изискванията към професионалните компетенции и умения и личностни качества на служителите. Учениците от своя страна пък демонстрираха своята специалност и знанията и възможностите, които тя им дава.
За училищното ръководство диалогът с бизнеса е много важен, подчерта директорът на професионалната гимназия Славка Иванова. Тя посочи още, че е необходимо да се знае доколко училището е подготвено предвид предстоящото присъединяване на страната ни към Европейския съюз, необходими ли са промени в организацията и методиката на обучение и т.н.
Климент Кунш, който е председател на Ученическия съвет, направи презентация на обучението в специалността \"Програмист\". Той бе категоричен, че това е една изключително перспективна специалност. Дипломите, които учениците получават, са съгласно държавните образователни изисквания. Самото обучение е по програма ФАР - проекта \"Усъвършенстване на професионалното образование и обучение\". Акцент в обучението на учениците е изучаването на езиците за програмиране Borland C ++, HTML, Java Script, Visual Basic.
В рамките на проявите по повод 65-ата годишнина от създаването на ПГМЕ \"М.В.Ломоносов\" в момента върви Седмица на програмирането. За днес е насрочен турнир по програмиране. Следващата седмица е бъде посветена на електрониката. Ще се състоят Среща на поколенията, състезание \"Най-добър в професията\" и викторина. По повод настъпването на пролетта на 22 март в двора на професионалната гимназия ще бъдат засадени дръвчета.
 


Сходни връзки

МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ СЕ ПРЕДСТАВИХА ПРЕД БИЗНЕСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди