изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:23 EET
ШОКОЛАДОВА ТОРТА    
Кулинарни

ПРОДУКТИ: 1 голяма кофичка заквасена сметана, 1 кофичка течен шоколад, 3 готови блата, около 1 ч.ч захар, 1 ч.ч вода, около 50 гр. алкохол, малко кубче краве масло, плодове-киви, ябълка, банан и др.



ПРИГОТВЯНЕ: Сироп: Захарта се слага на котлона и се карамелизира с лъжица вода, след това към нея се прибавя маслото и алкохолът, като се бърка през това време. Прибавя се и чашата вода. Вари се като се бърка до получаване на сироп. С него се сиропират блатовете. Крем: Кремът се прави от заквасената сметана и течния шоколад, които се объркват до получаване на еднородна смес. Приготвяне: Много добре се сиропира първият блат, върху него се поставят нарязаните плодове, може и някакви ядки, намазва се с крем, слага се пак добре сиропиран блат и т.н. С останалия крем тортата се намазва отгоре и отстрани. Плодчета се използват и за украсата, може да се сложат и орехи или филирани фъстъци, а може и кокосови стърготини, настърган шоколад и др.

 


Сходни връзки

ШОКОЛАДОВА ТОРТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди