изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:17 EEST
ЕКОЕКСПЕРТИ ДАДОХА "ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА" НА ВЕТРОЕНЕГРИЕН ПАРК "КАЛИАКРА" В БЪЛГАРЕВО    
НовиниЕкспертният екологичен съвет към РИОСВ - Варна, на заседание от 2 май със 7 гласа \"за\" и 4 \"особени мнения\" е предложил на директора на РИОСВ да одобри осъществяването на инвестиционно предложение за изграждане на Ветроенергиен парк \"Калиакра\" в землището на с. Българево, община Каварна, с възложител \"Български вятърни централи\" АД, гр. София.

Предложението е в съответствие с целите и задачите на \"Регионалния план за развитие на Североизточния район за планиране за периода 2007-2013 г.\", съгласуван със становище по екологична оценка на министъра на околната среда и водите, със Закона за енергетиката и енергийната политика за насърчаване използването на възобновяемите енергийни източници и с поетите от България задължения по протокола от Киото за намаляване емисиите на парникови газове. Според експертите, разработили доклада за ОВОС, изборът на площадката и планираното строителство са съобразени със състоянието на околната среда в района; реализацията на предложението няма да доведе до значими по степен и трайни по време отрицателни въздействия върху околната среда. Извършената от експертите по ОВОС оценка на риска за птиците от евентуален сблъсък с ветрогенераторите показва, че той е в пъти по-малък в сравнение с автомобилния транспорт и наличието на въздушни електропроводни линии и сгради.
 


Сходни връзки

ЕКОЕКСПЕРТИ ДАДОХА "ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА" НА ВЕТРОЕНЕГРИЕН ПАРК "КАЛИАКРА" В БЪЛГАРЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди