изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:57 EET
Държавата провали делото, праща нередовни адвокати    
НовиниНаказателният съд в Триполи отложи вчера делото по СПИН процеса срещу българските медици и палестинския лекар за 13 юни. Мотивите на съда бяха, че българските адвокати на сестрите Георги Гатев и Хари Харалампиев нямат актуални пълномощни, за да представляват обвиняемите пред съда.

Съдът отхвърли искането на защитата българките и палестинецът да бъдат пуснати под гаранция. Съдията поиска на 13 юни д-р Здравко Георгиев, който е беше в залата, да присъства и на следващото заседание.
    Д-р Георгиев все още не може да се върне в България, защото прокуратурата обжалва неговата присъда.
    Депутатът от ДСБ Константин Димитров коментира, че българската държава е направила голям гаф, тъй като не е осигурила актуализация на пълномощията на адвокатите. Делото стартира нормално, в рамките на нашите очаквания, коментира обаче зам.-външният министър Феим Чаушев. Според него важното е, че новият процес е започнал. На въпрос, дали държавата е виновна заради неактуалните пълномощия на българските юристи, Чаушев препрати въпроса към правосъдното министерство, тъй като то се занимавало със защитата на българките. Заместник-министърът отново прогнозира, че делото ще приключи след три-четири заседания, но уточни, че не знае какво ще бъде решението на съда.
    По време на процеса около 100 роднини на болните деца се опитаха да блокират движението по булеварда, който се намира до съда. Полицията обаче предотврати опитите им да легнат на пътното платно.
    Валентина Сиропуло е поискала защитата й да бъде поета и от френски защитник. \"Много обещания сме чували\", така българките коментираха прогнозите, че до няколко месеца ще бъдат освободени. \"Никой не може да предвижда какво ще е решението на съда. Притеснени сме, очакваме всичко. Никой не може да каже колко още ще продължи\", каза Кристияна.

http://www.novinar.org

 


Сходни връзки

Държавата провали делото, праща нередовни адвокати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.43 секунди