изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:17 EEST
Поделение за хомосексуалисти    
По светаИзраелското общество е известно със свободните си нрави. Има много млади хора с нетрадиционна сексуална ориентация. Хомосексуалистите в армията за отбрана на Израел служат в поделение N 8200.


Забраната на отношение между представители на един и същи пол в израелската армия датира от времето на британския мандат. Последно през 1956 година двама мъже са съдени за това, че са ги заварили в едно легло. Присъдата им е от няколко месеца затвор, но оттогава до пълната отмяна на тази заповед, наказанията са се ограничавали с глоба.

През 1993 година в Израел е отменена наредбата за уволнение от армията на открито заявилите своята хомосексуалност.

Според израелския вестник \"Маарив\" оттогава в армията можеш да чуеш как командир се обръща към някои свои войници: \"Привършвайте, момичета!\" Използват се обръщения от женски род, атмосферата е другарска и спокойна.

\"Именно така стоят нещата в нашето общество\" -казва Шаул Гонен пред \"Маарив\". Той е представител на асоциация, лобираща за интересите на хомосексуалистите в Израел.

Шаул е наполовина грък, наполовина италиaнец, и изглежда много здрав физически. Той разказва, че е служил в едно от бойните спецподразделения. \"От 1982 до 1986 година бях в Ливан. Тогава на никого не съм казвал, че съм гей. В бойните поделения към това се отнасяха лошо. Ако бях го направил, всички щяха да странят от мен и аз нямаше да се чувствам добре. Но от тогава ситуацията се промени много\".

Шаул Гонен разказва историята на едно момиче, която се обърнало към тяхната асоциация с молбата: \"Аз се чувствам мъж и искам да ме третират като такъв\". В края на краищата, генералният щаб й е позволил да отслужи редовната си военна служба за три години, вместо предвидените за жени две. \"По-късно тя стана една от най-добрите инструктори по бойно изкуство в армията и сега обучава военнослужащите от специалните части\".

\"Вярно, при нас религия не е отделена от държавата, – казва Авнер Евен-Зохар, гей и капитан от запаса, пред седмичника \"Jewish News Weekly\", – Но даже, ако някои равини не одобряват хомосексуалността, а ултраортодоксалният кмет на Йерусалим не иска в града му да се провежда гей-парад, то парламентът и правителството приемат закони, изравняващи правата на съпружеските двойки\".

Отношението на армейското командване също свидетелства за това, че израелското общество е много открито по отношение правата на хомосексуалистите.

Нека се върнем към поделение N 8200. То се намира в Глилот, или както го наричат вече -\"Гей-лейлот\". Поделението не е част от действащата армия, а е подразделение на военното разузнаване. Няма много широка разгласа за живота вътре, но за сметка на това са готови да приютят всеки признал своята сексуалност.

Служещите там говорят, че приятелското отношение към третия пол в това поделение съществува от много години, и че всички командири се отнасят с уважение към заварените порядки.

\"Даже измежду офицерите има немалко хомосексуалисти, и затова всеки новобранец, попаднал в нашата част, не се бои да си признае, че е гей\", –разказва един от служещите в това поделение.

Войните-хомосексуалисти в поделението водят социално активен живот. От известно време дори имат и собствен сайт. Не го търсете в Интернет, той е достъпен само за войници от поделението. Освен форум, в него има и малко новини, снимки и тематични материали, твърдят очевидци.

На традиционният пролетен карнавал Пурим в поделението има организиран традиционен маскен бал \"Мис 8200\". \"Става въпрос за конкурс за красота, участието, в който е разрешено само за войници от мъжки пол\", – пояснява служещ в тази част. \"Юношите излизат на сцена един след друг, правят шоу, след това имат кратка \"тематична\" реч и слизат от сцената. В тези вечери участват командирът и всички офицери, а в залата като зрители се събират стотици войници и сержанти\".

Друг военнослужещ разказва: \"Това е поделение, което е издигнало за свое знаме откритостта. Това позволява на всеки войник да се обърне към командира си по всеки проблем. Трябва да се вземе под внимание отличните интелектуални способности, които са необходими, за да попаднеш в тази част. Именно заради това гей-процентът при нас е толкова висок.\"

Желаещите са явно много. \"В армията има много неприятни бойни части, а поделение 8200 е прекрасно решение за тези, които имат добро здраве, висок интелект и искат да са полезни на армията. В продължение на много години са се носили слухове, че в тази част се относят добре с хомосексуалните, и затова повечето се стремят да попаднат тук\" - пояснява войникът.

За да не си мислите че в това поделение само се веселят, ето няколко примера за резултатите от дейността на поделението. Благодарение на компютърната техника, разположена там, е била дешифрирана закодираната преписка между Иран и Пакистан, а по-късно е бил прехванат и кораба \"Karin А\". Натоварен с оръжие, той се опитва да прекара контрабандно стоката си на територията на палестинската автономия.

От пресслужбата на израелската армия съобщават следното: \"Поделение N 8200 – както и цялото израелско общество, се състои от различни хора с различни възгледи. В Армията за отбрана на Израел се призовават всички юноши, без всякакви различия. Не се придава значение на сексуалната ориентация на войниците, те се оценяват само по своите боеви качества\". http://entertainment.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Поделение за хомосексуалисти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди