изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:57 EET
БЛОКИРАХА СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В ДОБРИЧ ЗАРАДИ ДЕЛО СРЕЩУ КЕХАЙОВ    
Ред и сигурност Съдебната палата в Добрич бе блокирана вчера от полицаи и гардове на съда заради делото срещу скандално известния собственик на публичен дом Панайот Кехайов. В сградата влизаха само граждани за спешни справки. Нито един журналист не бе допуснат до залата на заседанието /най-вероятно П. Кехайов да не им издаде някоя публична личност от прословутия списък на посетилите проститутките/, а полицаи стояха на пост на всеки етаж на палатата.

Близо два часа продължи съдебното заседание при закрити врати, но ход на процеса не бе даден. Делото бе върнато в прокуратурата на базата на процесуално основание. Констатирано е противоречие между съставения обвинителен акт и начина на повдигане на обвиненията. Предстои да бъде съставен нов обвинителен акт и да бъде насрочена нова дата по делото. През това време обвиняемият Панайот Кехайов ще остане в затвора в Белене.

Както НДТ нееднократно писа, Панайот Кехайов бе арестуван в началото на  декември м.г. При рутинна проверка в бившите Медицински общежития, стопанисвани от бизнесмена, полицаите се натъкнали на бардак с проститутки, сред които имало и две непълнолетни момичета. В хода на разследването стана ясно, че публичният дом функционира от 2001 година. За този период през него са преминали над 100 проститутки от страната и няколко гастрольорки от Украйна и Полша. Публичният дом бил седалище и на международни секс-услуги. Много често край общежитията паркирали за по цяла нощ ТИР-ове с чужда регистрация, предимно турска. Дневният оборот на проститутките бил над 1000 лева. 30 лева плащал клиентът за половин час секс, два пъти повече - за час удоволствия. Отделно се плащал и наем за легло. 10 лева струвала стая с обикновено единично легло, 15 лв. - стая с легло и телевизор и 20 лева - стая със спалня. Кехайов печелел от парите за наема, другото си прибирали любовчийките. Всички секс-услуги са документирани в десетина тетрадки, в които са вписани имената, датата и часа на посещение на всички клиенти. Дневниците предизвикаха масов стрес в Добрич след арестуването на Кехайов, тъй като се разчу, че клиенти на бардака били и видни добричлии. В съдебната зала вчера подсъдимият поиска прокурорът и магистратите по делото да си направят отвод.

Името на Панайот Кехайов нашумя скандално в Добрич, когато първи в държавата разкри частна телефонна централа без разрешението на БТК и започна да продава телефонни услуги. 53-годишният бизнесмен е осъждан за измама при доставка на нафта за добричката болница. Всички помнят голямата му далавера с евтино отпадъчно гориво - фалшив мазут, с което Кехайов зареждал общинската болница преди години, вместо с нафта. Преди две години 23-годишният кръгъл сирак и инвалид от ромски произход Калоян Валентинов Николов от Добрич направи скандални разкрития, с които се разплете една от най-крупните измами с прехвърляне на закъсали и задлъжнели към държавата фирми. Циганчето се оказало собственик на две фирми - ЕТ "Ашкобек-Калоян Николов" и "Елора" ЕООД, с дългове към хазната за стотици хиляди лева. Фирмите са му прехвърлени, според подписаните показания на Калоян, от Панайот Кехайов. Той водел сирака насила при нотариуси в Добрич, Варна и Ямбол и след заплахи, го карал да се подписва на документите.

При доказване на вина, Кехайов може да получи затвор от 10 до 20 години и глоба от 100 до 300 000 лева.

В петък от 10 часа в Окръжния съд в Добрич е насрочено друго дело срещу П. Кехайов. Той е подведен под наказателна отговорност - за това че на 19.10.2001г. в гр.Добрич, без надлежно разрешително, е придобил и държал рискови наркотични вещества - 68 ампули диазепам от по 10 мг/ампулата и 300 таблетки бромазепам от по 3 мг/таблетка на обща стойност 203.94 лв. НДТ

 


Сходни връзки

БЛОКИРАХА СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В ДОБРИЧ ЗАРАДИ ДЕЛО СРЕЩУ КЕХАЙОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди