изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:15 EET
Д-Р АНДРЕ ГРЕДЕЛ - 15 ГОДИНИ ОТДАДЕНОСТ НА ДОБРИЧ    
ОбществоВИЗИТНА КАРТИЧКА: Д-р Андре Гредел е роден на 21 февруари 1938 г. в гр. Ла Шо дьо-Фон, Швейцария. От 1943 г. семейството му живее в Берн.

В същия град и в Лозана завършва хуманитарна гимназия, по-късно  -  медицина. Една година работи в Медицинския институт на Швейцарските военно-въздушни сили, след това - пет години в районната болница в гр. Устер и три години - в Университетската клиника в Цюрих. От 1973 г. до своето пенсиониране през 2002 г. е специалист по обща хирургия и заместник-началник на хирургично отделение в Кантонална болница - гр. Шафхаузен. Съпругата му Линда Гредел е родена в Сан Франциско, Калифорния и е известна  художничка. Имат две дъщери. В Швейцария д-р Гредел е познат като авторитетен специалист по хирургия, политик с над 10 години участие в Кантоналния парламент, активен участник и консултант във форумите на правителствения Департамент за международно сътрудничество и развитие и Асоциацията на швейцарските болници,  уважавана личност с богати интереси в сферата на музиката, изкуството,  обществения живот.

15 години от животи са д-р Антре Гредел, който е почетен гражданин на Добрич отгадава на швейцарското Дружество за болнично партньорство \"Шафхаузен-Добрич\". Той е негов изпълнителен директор от създаването му до сега. С още по-голям ентусиазъм и енергия д-р Гредел работи за каузата след оттеглянето си от активната медицинска практика.
През пролетта на 1991 г. д-р Андре Гредел посещава за пръв път България и Добрич с намерението да установи контакт с колеги и да постави началото на сътрудничество с Кантоналната болница в Шафхаузен. В края на същата година той става инициатор за създаването на швейцарското Дружество за болнично партньорство \"Шафхаузен-Добрич\", което и до днес членуват над 200 фирми, бизнесмени, лекари, банкери, общественици. Основната задача на тази частна организация с идеална цел е подпомагане на болницата в Добрич с лични вноски, дарения, специални кредити от швейцарското правителство. Вече 15 години д-р Гредел е не само ръководител, но и главният двигател и организатор на тази безкористна и щедра помощ за здравеопазването ни, финансовата стойност на която надхвърля 20 милиона франка. НДТ

 


Сходни връзки

Д-Р АНДРЕ ГРЕДЕЛ - 15 ГОДИНИ ОТДАДЕНОСТ НА ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Д-Р АНДРЕ ГРЕДЕЛ - 15 ГОДИНИ ОТДАДЕНОСТ НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2006-06-16 @ 23:41 EEST

Да са живи и здрави д-р Гредел и екскмета Йосиф Маринов - без тях нямаше да го има болничното сътрудничество Добрич-Шавхаузен ,което донесе и носи много помощи,но според договореното усъвършенства квалификацията на много болничен персонал /лекари,сестри/ и поема лечението на двама добрички граждани годишно.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди