изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:14 EET
Любимата храна разкривала характера    
ЛюбопитноМесоядците са импулсивни, а любителите на зеленчуци - миролюбиви и жадни за знания

Днес се правят какви ли не изследвания, разкриващи различни, понякога неочаквани, връзки между характера на човек и всякакви аспекти от начина му на живот. Така например, оказва се, че по кулинарните пристрастия може да се съди за характера на човека.
Ценителите на плодовете, като начало, са внимателни и чувствителни. Имат много приятели. Конкуренцията не ги влече, защото нямат никакво намерение да правят главозамайваща кариера. Мястото им е там, където могат да проявят творческите си способности. Наистина, липсата на честолюбие понякога ги прави несериозни.
От хората, които преди всичко предпочитат зеленчуци струи енергия, а успехът на професионалното поприще ги преследва. Любителите на зеленчуци са жадни за знания и честолюбиви. Усилията им никога не остават незабелязани. В бита са напълно миролюбиви и неконфликтни. При това се грижат за здравето си. Вегетарианците обаче трябва да ядат по-малко сол, иначе ги заплашва мигрена и проблеми със жлъчката.
От друга страна, любителите на сочните пържоли обикновено са импулсивни хора. Животът им е непрестанен низ от полети и падения. Фанатиците на вкусното месце често постигат успех, но не винаги успяват последователно да изпълнят плановете си. Не са особено постоянни и във връзките си. За да направят живота си по-разумен и контролируем, трябва да се научат да реагират правилно на критика. Месоядците често страдат от различни неразположения, обикновено на храносмилателната система и на сърдечносъдовата. Напълняването също може да им причини неприятности.
\" Рибената душа\" се отличава със спокойствие и постоянство. Тяхната сдържаност и овладяност предизвиква уважение у приятелите и колегите им. На такъв човек можеш да разчиташ и в семейния живот. Това, което не им достига, е откритостта. Те рядко изразяват истинското си мнение за другите и с това вредят най-вече на себе си.
Любителите на \" огнените\" блюда се отличават с горещия си темперамент. Те вечно са под властта на жажда за приключения, затова трябва да си избират активна работа, която ще ги зарежда непрекъснато с остри усещания. Не е странно, че точно тези хора редовно извършват \" подвизи на любовта\". Най-големият им недостатък е егоизмът, тъй като \" пиперливият\" им характер не допуска възражения. Както и вегетарианците, и те трябва да ядат по-малко сол, за да избегнат някои болести.
Хората, които отдават предпочитанията си на тлъстата храна са удивително трезви и рационални. На работа ги приемат за единаци, но нерядко те успяват да стигнат върха на професионалната стълби. Особено изкусни са във флирта и покоряват избраниците си с чар. Не им пречи обаче малко повече тактичност- прекалената им прямота понякога неволно може да нарани събеседника.
Разбира се, не е необходимо да приемаме тази класификация твърде насериозно, още повече, че има доста хора, за които най-добрата възможна храна е съчетание между два или повече от тук изложените групи. Най-важното е все пак да не прекаляваме с любимите си вкуснотии, за да не навредим на здравето си.

http://www.vestnikataka.com

 


Сходни връзки

Любимата храна разкривала характера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди