изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:40 EET
Учени твърдят, че женският организъм може да произвежда сперма    
ЛюбопитноПоразителното откритие е на учени от Университета в Нюкасъл (Newcastle University), съобщи Би Би Си. След неколкогодишни изследвания те са доказали, че женският организъм е способен самостоятелно да изработват сперма чрез превръщане на стволови клетки.

Предполага се, че, благодарение на нови научни разработки, в бъдеще ще се появят още възможности за лечение на мъжкото безплодие, както и дори тази на пръв поглед фантастична възможност - женският организъм сам да произвежда сперма. Изследователите смятат, че това особено ще помогне на двойките - лесбийки в осъществяване на желанието им да си имат собствено дете, което генетически ще бъде копие на своите "родители".

Клетките на животинските ембриони, които са използвани при експериментите, са били изолирани от самия ембрион и са били отглеждани в лабораторни условия, за да се отделят спермообразуващите стволови клетки, които после са били поставяни в съответната яйцеклетка.

Учените смятат, че откритието ще помогне изобщо за по-доброто разбиране на биологичните процеси на производство на сперма, което ще даде в бъдеще най-вече нови възможности за лечението на мъжете с дефектна сперма. zdrave.bg

http://science.actualno.com

 


Сходни връзки

Учени твърдят, че женският организъм може да произвежда сперма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди