изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:56 EET
Хай-тек бикини предупреждават при опасност от слънчево изгаряне    
Любопитно  Канадската компания Solestrom пусна на пазара бикини с индикатор за нивото на вредните УВ лъчи и аларма, която ви предупреждава кога да се скриете на сянка. По план новите бикини трябва да се появят на пазара през август, точно в разгара на лятото. Цената им ще бъде от порядъка на 190 USD, срещу които получавате модел в цвят сребрист металик с вграден датчик за ултравиолетови лъчи.



Бикините имат коланче, към чиято лява стана е прикрепен миниатюрен дисплей с индикатор за силата на слънцето от 0 до 20. Чувствителността към УВ лъчи е индивидуална и зависи в много голяма степен от типа на кожата, но като цяло индикаторът показва, че слънцето е безопасно, ако цифрите на скалата се движат между 3 и 5. При 8 ? 10 слънцето вече ?сърдито пече?, а стойности над 11 се считат за много опасни и трябва да ви накарат моментално да потърсите спасение под най-близката сянка.

И за да не се взирате непрекъснато в индикациите на УВ сензора, практична аларма ще ви извести със звуков сигнал, когато неговите показания надхвърлят здравословните норми.

Източник: IDG.BG
 


Сходни връзки

Хай-тек бикини предупреждават при опасност от слънчево изгаряне | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди