изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:04 EET
ДОБРУДЖАНСКО ЗЪРНО СТОИ ЗАД ВЗРИВЕНИЯ В ПЕТЪК ВЪВ ВАРНА АСЕН НИКОЛОВ    
Ред и сигурност   Взривеният в петък вечерта във Варна бизнесмен Асен Николов е бил съдружник на добричлията Веселин Иванов Бакърджиев - Марокото. Двамата са въртели съвместен бизнес с добруджанско зърно, мебели, транспорт и др. Има съмнения, че самовзривилият се бизнесмен е готвил покушение при откриването на новия офис на ГЕРБ във Варна в присъствието на Бойко Борисов.

  

 
Бомбата, с която беше взривен бизнесменът Асен Николов, е била закачена на вратата
06 август 2006 | 19:39 | Агенция \"Фокус\"
София. Бомбата, с която беше взривен бизнесменът Асен Николов във Варна, е била закачена на вратата, според източници от ДОТИ.
Очаквайте повече подробности.

ДОЗНАНИЯТА СРЕЩУ АСЕН НИКОЛОВ СА ПРЕКРАТЕНИ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА

Това заяви пред журналисти в Добрич вчера Християн Христов, адвокат на фирма “Фарин” АД

Асен Николов не може да носи граната на събиране на откриване на новия офис на ГЕРБ във Варна. Дружеството категорично се разграничава от версията, че взривното устройство е било в него. Това заяви на пресконференция адвокат Християн Христов. Той оповести официално становище от името на “Фарин” АД и нейния изпълнителен директор Веселин Бакърджиев във връзка с трагичния инцидент.

В становището се казва, че Асен Николов е бил изпълнителен директор на фирмата и е носител на наградата “Млад мениджър на 2005”. Компанията е дългогодишен член на Българската международна стопанска асоциация, както и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Членува в Международната асоциация за търговия със зърно и фуражи. В официалното становище се посочва, че фирмата няма установени данъчни задължения с влезли в сила актове и е сред най-големите данъкоплатци в региона.

Христов заяви също, че има официално становище на РДВР-Варна, и в него се казва, че всички дознания, които са водени срещу Асен Николов, са прекратени поради липса на доказателства. “Ако има някакви мотиви за това злощастно деяние, те са извън компетенциите, правомощията и всички дейности, свързани с името на Асен Николов като управител и изпълнителен директор на дружествата, които е управлявал и които са свързани с “Фарин” АД” – категоричен бе адвокатът.

На журналистически въпрос за това дали В. Бакърджиев е бил управител на СИК в Добрич, Християн Христов отговори: “Лицето Веселин Бакърджиев е бил управител на клона точно за два месеца, през време с което той не е могъл нито да навлезе в тези структури, нито да бъде член на такива структури”. НДТ

 

 
От фирма “Фарин” отричат взривеният във Варна бизнесмен да е носил граната
06 август 2006 | 18:06 | Агенция \"Фокус\"
Добрич. “Категорично се разграничаваме от версията, че Асен Николов е носил със себе си граната, тъй като е бил на учредителното събрание на сдружение ГЕРБ във Варна”. Това заяви пред представители на медиите в Добрич адвокатът на фирма “Фарин” АД Християн Христов по повод взривяването на единия от съдружниците на фирмата във Варна, предаде репортер на радио “Фокус”-Варна. Юристът е категоричен, че трагичният инцидент не е свързан с дейността на Николов във “Фарин”. Той заяви също, че не може да се говори за преразпределение на зърнения пазар, защото фирмата е с утвърдени позиции зад граница.
В отговор на въпрос дали Бакърджиев е бил управител на местния клон на СИК, Христов заяви: “Лицето Веселин Бакърджиев е бил управител на клона точно за два месеца, с което той не е могъл нито да навлезе в тези структури, нито да бъде член на тези структури”.
Той обаче отхвърли твърдението за връзки на дружеството със силови и икономически групировки. “Фарин” е сред най-големите данъкоплатци в региона и няма установени данъчни задължения с влезли в сила актове. Адвокатът е категоричен, че никой от съдружниците не е получавал заплахи. Данните му са, че Бакърджиев не е поискал персонална охрана след взрива във Варна.
Йорданка КАЛЧЕВА

Макфакс: Убитият български бизнесмен във Варна бил свързан с Гленкор
06 август 2006 | 15:40 | Агенция \"Фокус\"
Скопие. Българският бизнесмен, който преди две вечери загина при взрив на самоделно устройство във Варна, е бил свързан с бизнеса на швейцарската компания Гленкор на противоречивия Марк Рич, съобщи македонската агенция Макфакс. Асен Николов, 31-годишен собственик на фирма “Фарин”, на сайта на фирмата си е посочил като свои основни партньори фирмите Гленкор и холандската Нидера.
На 16 юли неговата компания е издала първата си емисия облигации с номинална стойност 5 млн. евро, с годишна лихва от 3,25 на сто и с падеж през 2011 г.
Николов е бил тясно свързан с бизнесмена от Добрич Веско Бакърджиев, който е собственик на много силози за пшеница. Финансовият просперитет и на двамата се свързва с компанията ТИМ от Варна, която се смята за дъщерна компания на Гленкор.
Вестник “Капитал” от 2003 г. посочва, че противоречивият Марк Рич е инвестирал огромни средства в ТИМ от Варна. По-късно става ясно, че тази компания всъщност е “подизпълнител” на Гленкор при износа на огромни количества пшеница от Североизточна България.
ТИМ е била свързана с Гленкор чрез Никола Дамянов, дългогодишен директор на гиганта във вътрешната търговия “Химимпорт” и близък на структурите на Тодор Живков. Този човек, който има канадско гражданство и адрес в Лондон, е отговорен за продажбата на “Химимпорт” на Марк Рич през 2000 г. чрез компанията “Фертитрон инк”.
Марк Рич и Гленкор бяха или са дълбоко замесени и в други компании на Балканите, особено в Черна гора и в Македония в областта на минното дело, посочва Макфакс.

 

Бойко Борисов: Никога повече няма да коментирам думите на Румен Петков. Наздраве!

06 август 2006 | 14:56 | Агенция \"Фокус\"
София. Въпреки че се бях зарекъл да не отговарям на министъра на вътрешните работи, след като Румен Петков излъга в полза на Овчаров за това, че съм прикривал случая с “Топлофикация”, съм принуден да направя необходимото уточнение, заяви за ”Фокус” кметът на столицата Бойко Борисов.
“Не мога да нося отговорност за действията на стотиците и хиляди привърженици на ГЕРБ, които се срещат с мен в цяла България. Все едно да искаме отговорност от премиера Станишев за действията на неговите симпатизанти, събрани на Бузлуджа” - каза още Борисов по повод коментарите, че взривеният бизнесмен Асен Николов е присъствал на откриването на офиса на ГЕРБ във Варна.
\"Нека не забравяме, че ГЕРБ е гражданско движение и едва след като се учредят клубовете, тогава започват проверките на кандидатите.\"- допълни Борисов.
“Трябва да уточня и това, че миналата събота, заедно с Цветелина и с моя приятел Цветолюб бях на язовир “Цонево”, Провадийско, където имаше стотици рибари. След като прочетох написаното във в. ”24 часа” и познавайки характера на министър Петков, лично позвъних на главен комисар Илиев и на гл. комисар Валентин Петров във Варна, за да уточня, че нито съм търсил, нито съм виждал и чувал началника на РДВР-Варна” - заяви Бойко Борисов.
“Колкото до отговорностите и бившите ми колеги от ДОТИ, и останалите служители на МВР добре знаят, че не е имало случай в работата, в който аз да не съм поемал цялата отговорност. Надявам се президентът Първанов и премиерът Станишев да не допуснат МВР да се превърне в средство за разправа с опонентите на министър Румен Петков. В този случай ще заявя като оклеветения главен редактор на вестник “Труд” г-н Тошо Тошев “Наздраве, г-н министър! Никога повече няма да коментирам думите на Румен Петков”.

  Николов се самовзривил с граната? Борисов заподозря готвен атентат срещу ГЕРБ
 Директорът на Националната следствена служба Ангел Александров определи пред БНР взрива, от който загина Асен Николов, като “по-скоро едно нещастно събитие” с оглед на версията, че пострадалият многократно е бил забелязван да носи защитна граната със себе си.

 

  Тревожи ме евентуалната версия, че взривът във Варна, убил бизнесменът Асен Николов, може да е бил предназначен и за новия клуб на ГЕРБ, заяви пред ”Фокус” кметът на София и лидер на движението Бойко Борисов. Искрено се надявам тази версия да отпадне, но лично мен ме смущават няколко неща, заяви той. Времето на експлозията съвпада с откриването на офиса на ГЕРБ в града, на което предварително се знаеше, че ще присъствам. В бизнеса си Николов е обслужван от юридически офис, разположен непосредствено до новия офис на ГЕРБ. Резонен е въпросът защо човек, определян за носител на наградата “Еврика” за бизнесмен на 2005 г., не е сред учредителите, а стои в публиката. Едва ли съществува разумно обяснение за бизнесмен с голям размах, който след събрание, на което са присъствали стотици хора, се прибира с бомба под мишница вкъщи. Или е пропуснат моментът, в който взривното устройство е трябвало да се задейства, или часът на употребата е бил по-късен. Надявам се всичко да се окаже само съвпадение на случайности, заключи Бойко Борисов. Не разбирам опита на кмета на столицата на гърба на бившите си колеги да оправдава присъствието на взривилия се на откриването на офиса на ГЕРБ във Варна, коментира министът Петков, цитиран от БГНЕС.

Варненският бизнесмен вероятно се е самовзривил

31-годишният бизнесмен Асен Николов най-вероятно се е самовзривил с отбранителна граната, която е носил в себе си, научи Дарик.

Според източници на Дарик от Варна, в последните години, сред представителите на престъпни групировки в града, носенето на подобни отбранителни гранати е било масова практика, за да разпръскват с тях евентуални нападатели.

Срещу Асен Николов в РДВР има няколко дознания, за изнудване и измами. Запознати разказаха, че той е създал мощна схема, чрез която е завличал с огромни суми земеделски кооперации в Добруджа.

Взривеният бизнесмен е бил един от четиримата, които са имали договор с торовите заводи в Девня за износ на тяхната продукция.

http://darik.net

Експертизата за взрива още не е готова, съобщиха от ОДП-Варна

06 август 2006 | 13:11 | Агенция \"Фокус\"
Варна. Експертизата за взрива във Варна още не е готова, заяви пред Агенция \"Фокус\" говорителят на ОДП – Варна Калинка Пенчева по повод информацията, че бизнесменът Асен Николов се е самовзривил с отбранителна граната.
Експертизата не е готова и когато е готова, ако прокурорът по делото прецени, че това трябва да е достояние на обществото, ще огласи резултатите, каза още Пенчева. Тя допълни, че когато МВР има нови данни, ще ги огласи, ако има право да го направи.
Случаят с взривилия се бизнесмен във Варна е човешка трагедия, заяви Румен Петков
06 август 2006 | 12:53 | Агенция \"Фокус\"
София. Не разбирам опита на Бойко Борисов на гърба на бившите си колеги да оправдае присъствието на взривилия се във Варна бизнесмен на откриването на офис на ГЕРБ. Това каза министърът на вътрешните работи Румен Петков пред Агенция \"Фокус\" по повод коментар на Борисов, че го тревожи евентуалната версия, че взривът във Варна, при който загина бизнесменът Асен Николов, може да е бил предназначен и за новия клуб на ГЕРБ.
“Още повече, че преди седмица, Борисов излъга, че е бил във Варна на риба, по покана на регионалния директор на РДВР. Това опира до морал и ценностна система, защото става дума за човешка трагедия, независимо каква е тя”, каза още Румен Петков.
Бойко Борисов: Тревожи ме евентуалната версия, че взривът във Варна може да е бил предназначен и за новия клуб на ГЕРБ
06 август 2006 | 10:08 | Агенция \"Фокус\"
София. Тревожи ме евентуалната версия, че взривът във Варна, при който загина бизнесменът Асен Николов, може да е бил предназначен и за новия клуб на ГЕРБ, заяви пред ”Фокус” кметът на София Бойко Борисов.
“Искрено се надявам тази версия да отпадне и разчитам на професионализма на офицерите от ДОТИ, които ще установят взрива и мястото, където той се е намирал в момента на избухването, но лично мен ме смущават няколко неща.
Най-напред - времето на експлозията. Съвпада с вечерта, в която бе открит офисът на ГЕРБ във Варна, за откриването на който предварително се знаеше, че ще присъствам, макар и само за час и половина.
В своята бизнес дейност Николов е обслужван от юридически офис, разположен в непосредствена близост до новия офис на ГЕРБ и въпреки противоречивото си минало, след като е определян за носител на наградата “Еврика” за бизнесмен на 2005 г., много по-лесно би могъл да влезе като симпатизант в гражданското движение.
Въпреки че след като е бил забелязан сред множеството на откриването, резонен е въпросът защо бизнесмен от подобен мащаб не е сред учредителите, а стои в публиката.
Не ми се иска да вярвам, но ако взривът е бил предназначен за офиса на ГЕРБ, или нещо е спряло Николов или часът за използването му е бил друг. Нека да си спомним, че през май с граната бе атакуван офис на \"Атака\" пак във Варна”, смята столичният кмет.
“Едва ли съществува разумно обяснение за човек, при това бизнесмен с голям размах, който след събрание, на което са присъствали стотици хора, да се прибира с бомба под мишница в къщи.
Или е пропуснат моментът, в който взривното устройство е трябвало да се задейства или часът на употребата е бил по-късен. Надявам се всичко да се окаже само съвпадение на случайности”, заключи Бойко Борисов.


Справка за заплахите, отправяни срещу Бойко Борисов /Агенция \"Фокус\"/
През февруари 2004 г. сръбският мафиот Сретен Йосич е поръчал убийството на Бойко Борисов и шефа на холандската прокуратура Коос Лоой. Тогава генералът потвърди информацията и заяви: \"Не бива да се тревожи обществото.\"
На 18 декември 2004 година ген. Борисов получава заплашителен SMS с текст \"Не се бъзикай с далаверите, защото ще те разстреляме.\" След няколко часа атентаторът беше заловен. Оказа се, че това е студентът Здравко Здравков от Техническия университет в София. 21-годишният младеж веднага бе арестуван и задържан в ареста. След 5-месечно дело Софийският районен съд освободи студента от наказателна отговорност, но го глоби с 800 лева.
На 9 юни районът на “Петте кьошета” е заварден от полицаи. На 16-ия ден от предизборната кампания през 2005 г. идва сигнал за подготвяно покушение срещу кандидат-депутата ген. Бойко Борисов. Сигналът е подаден в МВР и Националната разузнавателна служба от сръбските специални служби. Като причина за подготвяния атентат се посочват успешните действия на българската полиция, които са засегнали организирани престъпни групи от бивша Югославия.


Агенция \"Фокус\" припомня:
31-годишният Асен Николов загина пред дома си във Варна при взрив около 22,15 часа на 4 август. Взривът бе причинен от самоделно устройство, което мъжът е носил със себе си.
Николов е женен и има две деца. Справка в масивите на МВР установи, че лицето има множество криминални регистрации и срещу него са се водели дознания.
Николов участва в управлението на 11 фирми, предимно с предмет на дейност земеделие със седалища във Варна, Каварна, Добрич. Собственик е на 6 фирми.
Две от фирмите на Асен Николов и на съдружника му от Добрич Веселин Бакърджиев са засечени още през 1999 г. в източване на ДДС. За нарушението тогава е образувана преписка до прокуратурата, но не е ясен резултатът.
Справка на Агенция “Фокус” в регистрите на АПИС и Сиела показва, че името на 31-годишния Асен Николов се среща като управител и съсобственик на общо 11 фирми, предимно в областта на земеделието.
Асен Николов Николов е роден на 16 февруари 1975 г. Управител е на “Агро лизинг” ЕООД; на “Агро ойл 1 - клон” ЕООД; на “Агро-гранит” ООД; на “Агро-стандарт 1” ЕООД; на “Агро-тера” ЕООД (освен управител е и едноличен собственик); на “Дървопреработване-Каварна” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); на “Експрес-сервиз-05” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); на “Зърнобаза Плачи дол” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); едноличен собственик и управител е на “Фаворит” - Асен Николов ЕТ; управител е на “Фарин” ООД (освен управител е съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); Притежава 25% от “Единство 2006” ООД, като не участва в управлението на това дружеството.
Асен Николов е носител на наградата на фондация \"Еврика\" - \"Млад мениджър\" за 2005 г., показа справка в сайта на фондацията. Асен Николов получава наградата в качеството си на управляващ съдружник във “Фарин” ООД.
В информацията в сайта, свързана с награждаването на Николов, се посочва, че той е собственик и ръководител на множество по-малки компании в сферата на транспорта, дървообработването и др. “Той се ползва с безупречен авторитет уважение сред клиенти, доставчици и конкуренти, за което говорят и многобройните референции за него от Българската международна бизнес асоциация (БИБА), Прайсуотърхаус Купърс България ЕООД, „Афер България” ЕООД, „Агриматко-България” ООД, „Гленкор Интернешънъл” АД, ING Bank, Банка „Пиреос”, „УкрАгроКонсалт” – Украйна, „Cremer gruppe” – Германия, „Vicorus” – Швейцария, Райфайзенбанк, „Байер България” ЕООД и други”, пише в сайта.
Компанията, ръководена от Николов, е една от най-големите в бранша и обхваща целия производствен цикъл при производството на зърнени култури. Притежава собствени складови бази, транспортна, сервизна и спедиторска дейност, търговска фирма, фермерство, лизингова и застрахователна компания, а така също и предприятие за производство на мебели. Значими успехи са регистрирани през 2005 г., когато фирмата разширява значително клиентската си база и търгуваните обеми. Особено внимание отделя на иновативната и инвестиционната си дейности. Благодарение на прилаганите успешни бизнес модели през 2005 г. фирмата отчита нарастване на стойността на експорта на земеделска продукция с над 60% - до 8 млн. лв., нарастване на продажбите на минерални торове с 50% в сравнение с 2004 г., нарастване на стойността на реализираните препарати за растителна защита с 29,95 % повече от постигнатото през 2004 г. Броят на заетите служители във „Фарин” ООД за 2005 г. се е увеличил почти двойно в сравнение с 2004 г. и наброява около 200 души. За последните две години компанията е инвестирала:1 000 000 евро за развитие на дъщерната транспортна компания „Специализирани превози”; 500 000 евро за обновяване и изграждане на сервизна база, търговски център и нова административна сграда в гр. Добрич; 800 хил. лв. за пълно обновяване на собствените зърнобази, включително складовете, инфраструктура, покупка на нови съоръжения, оборудване на съвременна лаборатория; 1,4 млн. лв. за пълна модернизация на завода за училищна мебел и изделия от масив “Дървообработване-Каварна” ЕООД. В момента се изгражда новият търговско-земеделски център в непосредствена близост до гр. Варна, който ще разполага с 20 000 m² складова площ за зърно, изложбена зала за земеделска техника, агроаптека, магазин за всичко необходимо за фермерите. Предвидената инвестиция ще надхвърли 4 млн. лв., е цялата информация в сайта на Фондация \"Еврика\", свързана с \"Фарин\" ООД.
Съдружникът на Николов Веселин Бакърджиев е около 35-годишен и живее в една от най-хубавите сгради в околностите на Добрич. Съпругата му ръководи местен застрахователен клон.
Фирми на взривения във Варна бизнесмен и съдружника му от Добрич са засечени в данъчни измами
05 август 2006 | 20:05 | Агенция \"Фокус\"
Варна. Две от фирмите на взривения снощи във Варна Асен Николов и на съдружника му от Добрич Веселин Бакърджиев са засечени още през 1999 г. в източване на ДДС, съобщиха източници на радио “Фокус” - Варна. За нарушението тогава е образувана преписка до прокуратурата, но не е ясен резултатът. Съседи на Бакърджиев разказаха днес, че е благоустроил района, в който живее - вилната зона “Лозята” в Добрич. Предприемачът е изградил система за кабелна телевизия и улично осветление, обещал и да запълни дупките по пътя.
Йорданка КАЛЧЕВА
Очаква се експертизата за взрива във Варна
05 август 2006 | 17:25 | Агенция \"Фокус\"
Варна. Няма нова информация за снощния взрив във Варна. Очакват се резултатите от експертизата, която се извършва в София, съобщиха за радио \"Фокус\"- Варна от полицията в града. 31-годишният бизнесмен Асен Николов загина късно снощи след избухване на самоделно взривно устройство пред жилищния блок, в който живеел. Според полицията Николов е пренасял взривното устройство, когато то внезапно експлодирало. Други пострадали и ранени при взрива няма.
Бизнесмен загина при взрив във Варна (ОБЗОР)
05 август 2006 | 15:06 | Агенция \"Фокус\"
Варна. 31-годишният Асен Николов загина при взрив във Варна, след като самоделно устройство, което е носел в себе си е избухнало. Инцидентът стана около 22,15 снощи във входа на кооперацията, където живее Николов. Минути преди взрива той слязъл от автомобила си “Ауди А8”. Преди да отключи входната вратата на блока е произведен взрив от самоделно взривно устройство, което е носел в себе си.
Други пострадали и ранени при взрива няма. Нанесени са минимални материални щети на входната врата.
Николов е женен и има две деца. Справка в масивите на МВР установи, че лицето има множество криминални регистрации и срещу него са се водели дознания.
Николов участва в управлението на 11 фирми, предимно с предмет на дейност земеделие със седалища във Варна, Каварна, Добрич. Същият е собственик на 6 фирми. Според разкази на живеещите в района около улица “Дрин” 1 във Варна, където снощи избухна взривно устройство, бомбата е била задействана дистанционно. Негови съседи твърдят, че той е бил повикан да слезе във входа, където е била задействана бомбата.
Очевидци на инцидента, пожелали анонимност, завиха, че при снощния взрив е бил ранен и случаен минувач.
Справка на Агенция “Фокус” в регистрите на АПИС и Сиела показва, че името на 31-годишния Асен Николов се среща като управител и съсобственик на общо 11 фирми, предимно в областта на земеделието.
Асен Николов Николов е роден на 16 февруари 1975 г. Управител е на “Агро лизинг” ЕООД; на “Агро ойл 1 - клон” ЕООД; на “Агро-гранит” ООД; на “Агро-стандарт 1” ЕООД; на “Агро-тера” ЕООД (освен управител е и едноличен собственик); на “Дървопреработване-Каварна” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); на “Експрес-сервиз-05” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); на “Зърнобаза Плачи дол” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); едноличен собственик и управител е на “Фаворит” - Асен Николов ЕТ; управител е на “Фарин” ООД (освен управител е съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); Притежава 25% от “Единство 2006” ООД, като не участва в управлението на това дружеството.
Взривеният във Варна Асен Николов е носител на наградата на фондация
\"Еврика\" - \"Млад мениджър\" за 2005 г., показа справка в сайта на фондацията. Асен Николов получава наградата в качеството си на управляващ съдружник във “Фарин” ООД. В информацията в сайта, свързана с награждаването на Николов, се посочва, че той е собственик и ръководител на множество по-малки компании в сферата на транспорта, дървообработването и др. “Той се ползва с безупречен авторитет уважение сред клиенти, доставчици и конкуренти, за което говорят и многобройните референции за него от Българската международна бизнес асоциация (БИБА), Прайсуотърхаус Купърс България ЕООД, „Афер България” ЕООД, „Агриматко-България” ООД, „Гленкор Интернешънъл” АД, ING Bank, Банка „Пиреос”, „УкрАгроКонсалт” – Украйна, „Cremer gruppe” – Германия, „Vicorus” – Швейцария, Райфайзенбанк, „Байер България” ЕООД и други”, пише в сайта.
Компанията, ръководена от Николов, е една от най-големите в бранша и обхваща целия производствен цикъл при производството на зърнени култури. Притежава собствени складови бази, транспортна, сервизна и спедиторска дейност, търговска фирма, фермерство, лизингова и застрахователна компания, а така също и предприятие за производство на мебели. Значими успехи са регистрирани през 2005 г., когато фирмата разширява значително клиентската си база и търгуваните обеми. Особено внимание отделя на иновативната и инвестиционната си дейности. Благодарение на прилаганите успешни бизнес модели през 2005 г. фирмата отчита нарастване на стойността на експорта на земеделска продукция с над 60% - до 8 млн. лв., нарастване на продажбите на минерални торове с 50% в сравнение с 2004 г., нарастване на стойността на реализираните препарати за растителна защита с 29,95 % повече от постигнатото през 2004 г. Броят на заетите служители във „Фарин” ООД за 2005 г. се е увеличил почти двойно в сравнение с 2004 г. и наброява около 200 души. За последните две години компанията е инвестирала:1 000 000 евро за развитие на дъщерната транспортна компания „Специализирани превози”; 500 000 евро за обновяване и изграждане на сервизна база, търговски център и нова административна сграда в гр. Добрич; 800 хил. лв. за пълно обновяване на собствените зърнобази, включително складовете, инфраструктура, покупка на нови съоръжения, оборудване на съвременна лаборатория; 1,4 млн. лв. за пълна модернизация на завода за училищна мебел и изделия от масив “Дървообработване-Каварна” ЕООД. В момента се изгражда новият търговско-земеделски център в непосредствена близост до гр. Варна, който ще разполага с 20 000 m² складова площ за зърно, изложбена зала за земеделска техника, агроаптека, магазин за всичко необходимо за фермерите. Предвидената инвестиция ще надхвърли 4 млн. лв., е цялата информация в сайта на Фондация \"Еврика\", свързана с \"Фарин\" ООД.
Съдружникът на Николов Веселин Бакърджиев бе потърсен за коментар, но не си вдига телефона. По думите на негови познати той е около 35-годишен и живее в една от най-хубавите сгради в околностите на Добрич. Съпругата му ръководи местен застрахователен клон.
Компанията \"Фарин\" на Асен Николов и Веселин Бакърджиев е сред лидерите в търговията със зърно
05 август 2006 | 14:58 | Агенция \"Фокус\"
Добрич. Взривеният във Варна Асен Николов е носител на наградата на фондация \"Еврика\" \"Млад мениджър\" за 2005 г.
Компанията “Фарин”, в която Асен Николов е съдружник заедно с Веселин Бакърджиев, се занимава с търговия със зърно в региона, съобщиха за радио \"Фокус\"-Варна агробизнесмени от района. Веселин Бакърджиев не си вдига телефона. По думите на негови познати той е около 35-годишен и живее в една от най-хубавите сгради в околностите на Добрич. Съпругата му ръководи местен застрахователен клон.
Йорданка КАЛЧЕВА

Агенция “Фокус” припомня:
Асен Николов и Веселин Бакърджиев са съоснователи и съдружници с по 50% в компанията “Фарин”, гр. Добрич, която е сред лидерите в търговията със зърно у нас.
Началото на компанията е поставено през 1997 г., когато покойният вече Асен Николов и Веселин Бакърджиев решават да обединят самостоятелния си дотогава селскостопански бизнес в обща фирма – “Фарин”, с основен предмет на дейност търговия със зърно.
Собствениците заявяват в публичното пространство, че компанията осигурява финансиране на зърнопроизводителите в размер на 70-80% от продукцията, както и новаторски за България и изгодни за производителите схеми на застраховане. Твърдят още, че бъдещето на бизнесът им и на отрасъла като цяло е в търсенето на алтернативни източници на финансиране. Скоро “Фарин” е издала облигации на стойност пет милиона евра.
През 2005 година компанията е реализирала приход близо от 35 млн. лв.
Според изказвания на двамата собственици пред медии Асен Николов се занимавал с финансите, външните пазари, цялостните взаимоотношения с торовите заводи, а Бакърджиев ръководи дейностите, свързани със сервиза на селскостопанска техника, семената, препаратите и голяма част от административния процес.
31-годишният Асен Николов е бил носител на наградата на фондация \"Еврика\" - \"Млад мениджър\" за 2005 г.
05 август 2006 | 14:50 | Агенция \"Фокус\"
Варна. 31-годишният бизнесмен Асен Николов, който загина снощи при взрив във Варна, е носител на наградата на фондация \"Еврика\" - \"Млад мениджър\" за 2005 г., показа справка в сайта на фондацията. Асен Николов получава наградата в качеството си на управляващ съдружник във “Фарин” ООД. В информацията в сайта, свързана с награждаването на Николов, се посочва, че той е собственик и ръководител на множество по-малки компании в сферата на транспорта, дървообработването и др. “Той се ползва с безупречен авторитет уважение сред клиенти, доставчици и конкуренти, за което говорят и многобройните референции за него от Българската международна бизнес асоциация (БИБА), Прайсуотърхаус Купърс България ЕООД, „Афер България” ЕООД, „Агриматко-България” ООД, „Гленкор Интернешънъл” АД, ING Bank, Банка „Пиреос”, „УкрАгроКонсалт” – Украйна, „Cremer gruppe” – Германия, „Vicorus” – Швейцария, Райфайзенбанк, „Байер България” ЕООД и други”, пише в сайта.
Компанията, ръководена от г-н Николов, е една от най-големите в бранша и обхваща целия производствен цикъл при производството на зърнени култури. Притежава собствени складови бази, транспортна, сервизна и спедиторска дейност, търговска фирма, фермерство, лизингова и застрахователна компания, а така също и предприятие за производство на мебели. Значими успехи са регистрирани през 2005 г., когато фирмата разширява значително клиентската си база и търгуваните обеми. Особено внимание отделя на иновативната и инвестиционната си дейности. Благодарение на прилаганите успешни бизнес модели през 2005 г. фирмата отчита нарастване на стойността на експорта на земеделска продукция с над 60% - до 8 млн. лв., нарастване на продажбите на минерални торове с 50% в сравнение с 2004 г., нарастване на стойността на реализираните препарати за растителна защита с 29,95 % повече от постигнатото през 2004 г. Броят на заетите служители във „Фарин” ООД за 2005 г. се е увеличил почти двойно в сравнение с 2004 г. и наброява около 200 души. За последните две години компанията е инвестирала:1 000 000 евро за развитие на дъщерната транспортна компания „Специализирани превози”; 500 000 евро за обновяване и изграждане на сервизна база, търговски център и нова административна сграда в гр. Добрич; 800 хил. лв. за пълно обновяване на собствените зърнобази, включително складовете, инфраструктура, покупка на нови съоръжения, оборудване на съвременна лаборатория; 1,4 млн. лв. за пълна модернизация на завода за училищна мебел и изделия от масив “Дървообработване-Каварна” ЕООД. В момента се изгражда новият търговско-земеделски център в непосредствена близост до гр. Варна, който ще разполага с 20 000 m² складова площ за зърно, изложбена зала за земеделска техника, агроаптека, магазин за всичко необходимо за фермерите. Предвидената инвестиция ще надхвърли 4 млн. лв., е цялата информация в сайта на Фондация \"Еврика\", свързана с \"Фарин\" ООД.
Асен Николов бил убит с бомба, задействана дистанционно, според разкази на съседи
05 август 2006 | 13:08 | Агенция \"Фокус\"
Варна. Асен Николов бил убит с бомба, задействана дистанционно, според една от версиите, която се основава на разкази на свидетели. Според разкази на живеещите в района около улица “Дрин” 1 във Варна, където снощи избухна взривно устройство, бомбата е била задействана дистанционно, предаде репортер на радио “Фокус”-Варна. Според полицията, взривното устройство е било носено от Асен Николов, който загинал на място.
Негови съседи твърдят, че той е бил повикан да слезе във входа, където е била задействана бомбата.
Очевидци на инцидента, пожелали анонимност, завиха, че при снощния взрив е бил ранен и случаен минувач.
Искра ВИДЕНОВА
Асен Николов е името на загиналия при взрива във Варна
05 август 2006 | 11:48 | Агенция \"Фокус\"
Варна. Асен Николов е името на загиналия при взрива във Варна, предаде репортер на радио “Фокус”-Варна.
Продължава огледът на улица \"Дрин\" 1, където снощи избухна самоделното взривно устройство и отне живота на 31-годишния Асен Николов. Взривната вълна е отнесла входната врата на блока, в който живеел Николов.
Малко след 22 часа снощи Асен Николов паркирал пред блока черно Ауди А8 със софийска регистрация и се отправил към жилището си, след което последвал мощният взрив. Предполага се, че Николов е носил самоделното взривно устройство. Няма други пострадали, полицията разпитва живеещите в съседните кооперации.
Асен Николов е от Варна и има множество криминални регистрации. Загиналият е участвал в управлението на 11 фирми, предимно с предмет на дейност земеделие, със седалища във Варна, Каварна, Добрич.
Александър ТОДОРОВ


Агенция “Фокус” припомня:

Асен Николов - справка


Справка на Агенция “Фокус” в регистрите на АПИС и Сиела показва, че името на 31-годишния Асен Николов се среща като управител и съсобственик на общо 11 фирми, предимно в областта на земеделието.
Асен Николов Николов е роден на 16 февруари 1975 г. Управител е на “Агро лизинг” ЕООД; на “Агро ойл 1 - клон” ЕООД; на “Агро-гранит” ООД; на “Агро-стандарт 1” ЕООД; на “Агро-тера” ЕООД (освен управител е и едноличен собственик); на “Дървопреработване-Каварна” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); на “Експрес-сервиз-05” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); на “Зърнобаза Плачи дол” ЕООД (освен управител е и съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); едноличен собственик и управител е на “Фаворит” - Асен Николов ЕТ; управител е на “Фарин” ООД (освен управител е съсобственик с 50%, другите 50% се притежават от Веселин Иванов Бакърджиев); Притежава 25% от “Единство 2006” ООД, като не участва в управлението на това дружеството.
Самоделно взривно устройство е убило 31-годишния варненец
05 август 2006 | 10:10 | Агенция \"Фокус\"
Варна. Самоделно взривно устройство е предизвикало взрива, при който снощи загина 31-годишния А.Н. от Варна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Районът на инцидента все още е отцепен, видя репортер на радио \"Фокус\" - Варна\". В момента на местопроизшествието се извършва втори оглед, в който участват и експерти на ДОТИ – МВР. От снощи се провеждат разпити на близки и бизнес- партньори на загиналия за изясняване обстоятелствата по трагичния инцидент.
Взривът е станал около 22,15 часа. Мъжът слязъл от автомобила си “Ауди А8” и преди да отключи входната вратата на блока, се е взривило самоделно устройство, което е носел у себе си. От ударната вълна той е бил изхвърлен на тревната площ пред входа. Други пострадали и ранени при взрива няма. Нанесени са минимални материални щети на входната врата.
При огледа на варненските експерти от ДОТИ е установено, че смъртта е настъпила при взривяването. Тялото е предадено на Съдебна медицина за аутопсия.
А. Н. е женен, има две деца. Справка в масивите на МВР сочи, че той има множество криминални регистрации в Аксаково, Варна, Русе и в ОДП – Русе, където срещу него са се водели дознания. А. Н. участва в управлението на 11 фирми, предимно с предмет на дейност земеделие със седалища във Варна, Каварна, Добрич. Той е собственик на 6 фирми.
31-годишен мъж загина при взрив
05 август 2006 | 08:20 | Агенция \"Фокус\"
Варна. Пред кооперация във Варна е избухнал взрив, при който е загинал млад мъж. Инцидентът е станал снощи, около 22.15 часа, съобщиха от ОДП-Варна.
Пред входа на блок 1 на ул. “Дрин” е намерен 31-годишният А. Н. от Варна, който живее на същия адрес. Минути преди взрива той слязъл от автомобила си “Ауди А8”. Преди да отключи входната вратата на блока е произведен взрив от неизвестно взривно устройство, което е носел в себе си.
Други пострадали и ранени при взрива няма. Нанесени са минимални материални щети на входната врата.
А. Н. е женен, има две деца, съобщават от полицията. Справка в масивите на МВР установи, че лицето има множество криминални регистрации в РПУ Аксаково, в Първо РПУ - Варна, в РЗ БОП – Русе и в ОДП – Русе, където срещу него са се водели дознания.
А. Н. участва в управлението на 11 фирми, предимно с предмет на дейност земеделие със седалища във Варна, Каварна, Добрич. Същият е собственик на 6 фирми.
В момента на местопроизшествието се извършва втори оглед, в който участват и експерти на ДОТИ – МВР.
От 22,30 ч. снощи текат разпити на близки и бизнес партньори на загиналия с цел изясняване обстоятелствата по трагичния инцидент.
Мощен взрив избухна във Варна - има един загинал
04 август 2006 | 23:35 | Агенция \"Фокус\"
Варна. Мощен взрив избухна преди минути пред входа на жилищна сграда на ул. “Дрин” №1 във Варна, предаде репортер на радио “Фокус”-Варна.
На мястото на инцидента има труп на млад мъж. Районът е отцепен от органите на реда. Все още няма официална информация от полицията за инцидента. По непотвърдени данни загиналият се е занимавал с търговия на употребявани автомобили.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНСКО ЗЪРНО СТОИ ЗАД ВЗРИВЕНИЯ В ПЕТЪК ВЪВ ВАРНА АСЕН НИКОЛОВ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРУДЖАНСКО ЗЪРНО СТОИ ЗАД ВЗРИВЕНИЯ В ПЕТЪК ВЪВ ВАРНА АСЕН НИКОЛОВ
Автор: Anonymous да 2006-08-06 @ 17:45 EEST

Taka ste e stom MUTRITE sa izbirani za biznesmeni na Bulgaria!

Sram i pozor! Da gi trepqt,4e da si otduxne malko naroda!

ДОБРУДЖАНСКО ЗЪРНО СТОИ ЗАД ВЗРИВЕНИЯ В ПЕТЪК ВЪВ ВАРНА АСЕН НИКОЛОВ
Автор: Anonymous да 2006-08-07 @ 10:39 EEST
Доста кооперации в Тошевско са изпищели от този велик \"бизнесмен\". Има връзка с директор на банка в ГТ. Да се провери и връзката му с Илия Иванов - Ашкай от с.Сливо поле РС и делата срещу него за неплатено зърно. Врзивеният има стабилни връзки в полицията във Варна, които сега се покриват.
ДОБРУДЖАНСКО ЗЪРНО СТОИ ЗАД ВЗРИВЕНИЯ В ПЕТЪК ВЪВ ВАРНА АСЕН НИКОЛОВ
Автор: Anonymous да 2006-08-07 @ 14:01 EEST
Добре известно е, че бизнесът със зърно в България се намира в ръцете на бивши охранителни фирми, известни като \"борци\", но властите не взимат никакви мерки за борба с рекета, който се осъществява от престъпните групировки.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди