изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:44 EEST
СЪДЪТ В ДОБРИЧ ОТХВЪРЛИ ИСКА ЗА 50 000 ЛЕВА НА ВУЛЕВА СРЕЩУ СЛАВИ    
ОбществоКато втора инстанция Окръжният съд прекрати наказателното преследване срещу Слави Трифонов поради давност. Потвърди решението на балчишките магистрати сигналножълтата Албена Вулева да заплати съдебните разноски

Окръжният съд в Добрич се произнесе в полза на гологлавия водещ по делото \"Албена Вулева срещу и Слави Трифонов\". Добричките магистрати бяха призовани от водещата на \"Сигнално жълто\" по телевизия СКАТ да се произнесат по обжалваната от нея оправдателна присъда за Слави от Балчишки районен съд. 
Съдебната разпра между двамата водещи е заради литър бира, който Слави излял върху Вулева. Това се случило през юни 2003 г. в дискотека \"Горски цар\", по време на Международния медиен фестивал в Албена. Според сигналножълтата Вулева, Дългият ливнал пивото нарочно върху нея и й казал \"Ти не си никакъв журналист и не си достойна да бъдеш на този фестивал\". Тя твърди още, че бирата е засегнала едното й око. Албена Вулева претендираше и за това Слави да й плати 50 000 лева обезщетение - 20 хиляди лева - за нанасяне на лека телесна повреда, и 30 хиляди лева - за накърнената й чест, достойнство и добро име. Според защитата на Слави Трифонов, той тръгнал да се разхожда, спънал се и разлял бирата случайно. Съдът в Балчик оправда Трифонов и осъди Вулева да заплати съдебните разноски по делото. Тя обжалва решението пред втора инстанция - Окръжния съд в Добрич.
Неговото решение е, че е изтекъл давностният срок за наказателно преследване срещу Слави Трифонов. Затова делото в наказателната му част е прекратено. В гражданската му част е потвърдена присъдата на балчишките съдии. Магистратите са преценили, че Трифонов случайно я е залял с бира. Затова те са отхвърлили претенцията й за 50 000 лева обезщетение. Освен това са потвърдили решението на съда в Балчик, че Албена Вулева трябва да заплати съдебните разноски по делото.
Решението на Окръжния съд в Добрич може да се обжалва пред последната трета инстанция - Върховния касационен съд. Срокът е 15 дни след запознаване на страните с решението, казаха магистратите.
 


Сходни връзки

СЪДЪТ В ДОБРИЧ ОТХВЪРЛИ ИСКА ЗА 50 000 ЛЕВА НА ВУЛЕВА СРЕЩУ СЛАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди