изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:21 EET
Взимат имота при неплатена и една вноска    
Парламент
Банките ще могат да изискват цялата сума по отпуснат от тях кредит при неплащане на една или повече вноски. Това гласи нов текст в Закона за банките, публикуван в Държавен вестник в края на август.


За промяната в закона, минала тихом-мълком в парламента съобщи в. "24 часа". Банките, които твърдят, че на практика новият член 42 не променя нищо за голяма част от хората, теглили кредит. "Ударени" ще са неколцина, които са наистина недобросъвестни, казват банкери, пише в. "Дневник". Този текст е скрит в заключителните разпоредби на Закона за договорите за финансово обезпечение, при положение че може да засегне един милион кредитополучатели. "И в досегашния текст на закона се предвиждаше възможност за събиране на цялата сума по кредита. С редакцията обаче отпада възможността различните съдилища да тълкуват различно нормативния акт. Банките нямат намерение да подхождат агресивно към коректните си длъжници, които са изпаднали във временни затруднения. С новия текст се нарушава единствено досегашният комфорт на недобросъвестните длъжници, което е в интерес на обществото." Така коментира председателят на Асоциацията на търговските банки и главен изпълнителен директор на Булбанк Левон Хампарцумян, цитиран от вестника. Не е редно да се вади изпълнителен лист за цялата дължима сума. Вече едва ли не за всяко нещо на потребителя му се вади изпълнителен лист. Преди това е редно да те уведомят, предупредят и изчакат", коментира Ивета Минкова, главен секретар на Федерацията за защита на потребителите.
 


Сходни връзки

Взимат имота при неплатена и една вноска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди