изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:32 EET
Никола Иванов-Бобъра убит с 9 куршума в ”Амейзинг”    
Ред и сигурност
  Снощи в столицата бе убит Никола Иванов, известен с прякора Бобъра. Той бе застрелян с 9 куршума в главата и гърдите от неизвестни лица в заведение “Амейзинг“ на ул. “Славовица“до 73-то училище в столичния квартал “Гоце Делчев“.


Така третият опит за убийство на Бобъра се оказа успешен (първите два през 2004 и 2005 г.) При стрелбата са ранени двамата му бодигарда – Николай Апостолов и Тони Димитров (също криминално проявени), които са приети във ВМА. Апостолов има 3 огнестрелни рани и е в тежко състояние, а Димитров има една и е без опасност за живота. По време на нападението в заведението са били само тримата клиенти, които гледали там мача България-Холандия, барманът и една сервитьорка. Нападателите са били с маски и са стреляли със заглушител. Бобъра е известен като наследник на Косьо Самоковеца. Той има собствена наркомрежа в столицата и се занимава с кражби на коли. Днес полицията извършва втори оглед на мястото. Според министър Петков и убийството на Бобъра е свързано с преразпределение на свиващия се наркопазар, а също така и поради отказа на Бобъра да сътрудничи на органите на властта. БГНЕС припомня, че през 2004 г. избухна самоделна бомба пред апартамента му, а през 2005 г. до джипа му избухна взривно устройство. Взривът рани шестима души - Бобъра и двамата му охранители, както и трима случайни минувачи. http://dnes.dir.bg
 
Застреляха криминално проявения Никола Иванов – Бобъра (ОБЗОР)
08 октомври 2006 | 02:36 | Агенция "Фокус"
София. При стрелба в клуб “Амейзинг” в ж. к. “Гоце Делчев”, с девет куршума бе застрелян криминално проявеният Никола Иванов – Бобъра. Двама маскирани мъже са влезли в заведението и са открили огън по Иванов, като при престрелката са били тежко ранени двама души, които са били заедно с Бобъра – Николай Апостолов и Тони Димитров. Те са откарани в шокова зала на ВМА, с опасност за живота. Димитров е бил прострелян с един куршум в гърдите. Двамата са криминално проявени, регистрирани са за грабежи, кражби на автомобили и палежи. В момента на инцидента не е имало други посетители в заведението освен Иванов, Андонов и Димитров, които са гледали футболната квалификация за Евро 2008 между България и Холандия. Барманът и сервитьорката разказаха пред репортер на Агенция “Фокус”, че в момента, в който са чули пукот са се скрили, след което са уведомили полицията и Бърза помощ. Полицията е извършила оглед на местопрестълението, но работата им бе затруднена от излелия се проливен дъжд над столицата. На сутринта ще бъде направен повторен оглед на мястото на престрелката.
Бобъра е сочен за наследник на убития в Амстердам Константин Димитров - Самоковеца и се е занимавал с разпространение на марихуана и екстази в елитни столични заведения, а също така и с кражба на автомобили. Смята се, че Никола Иванов - Бобъра е бил в конкуренция с друг известен наркоразпространител – Рашо.
Срещу Иванов е имало и още два атентата. Единият, на 6 февруари 2004 г., тогава самоделно взривно устройство, избухва пред апартамента му в бл. 6 на ул. “Костенски водопад”. Бомбата е задействана с капсул детонатор и огнепроводен шнур, а количеството на взривното вещество е около 400 грама тротилов еквивалент.
По време на инцидента, в апартамента, в който живеят двамата братя Никола Иванов - Бобъра и Виктор Иванов - Грудката, са били само родителите им. Братята са криминално проявени, задържани са в полицията за грабежи, апартаментни и автомобилни кражби, както и за кражби на автомобилни части.
Никола Иванов е регистриран и за опит за изнасилване. Същевременно съществуват данни, че той се занимава с разпространение на наркотици в столицата. Другият атентат е извършен на 16 юни 2005 г. Тогава пред бл. 258 в кв. “Гоце Делчев” избухва бомба. Взривът е поставен в мотор, паркиран до джип "Мицубиши", собственост на Бобъра. Около джипа се намират Иванов и двама от бодигардовете му. При бомбения атентат са ранени шестима души. Криминалистите предполагат, че и двата взрива са заради разпределение на наркопазара.

Агенция “Фокус” припомня:

Убийства пряко свързани с наркотичният пазар в България

12 октомври 2005 г.
Около 21.20 часа в улицата между хотел “Струма” и кафе “Емералт” в Перник е застрелян Васил Арарски, известен като Райко Кръвта. По време на стрелбата е ранен и полицай - сержант Николай Костов от СДВР. На мястото на престрелката са намерени 10 гилзи. Райко Кръвта е сочен за един от ключовите фигури при разпространението на наркотици в Югозападна България.

7 септември 2005 г.
На бул. “Скобелев” в центъра на София е застрелян в автомобила си “Мерцедес” Мартин Хасан Дойчев, български гражданин от сирийски произход. Впоследствие се изяснява, че мъжът си е сменял името. Името на Дойчев се свързва с разпространението на наркотици в България.

31 юли 2005 г.
На ул. “А. Кънчев” в заведение центъра на София са застреляни Антон Милтенов-Клюна, Николай Добрев-Цайса и Иван Тодоров-Призрака. Антон Милтенов-Клюна е регистриран в полицията за опит за убийство, наркотрафик, кражби. Според оперативна информация Антон Милтенов-Клюна участва в преразпределението на наркопазара у нас.
Източници от МВР сочат Антон Милтенов-Клюна като близък с Димитър Вучев-Демби и убития на 6 декември 2003 г. в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца. На 12 юли 2005 г. лек автомобил “Ауди” А6 , в който пътуват охранителите на Димитър-Вучев-Демби, е взривен на пътя между Костенец и Долна Баня.
След убийството на Константин Димитров-Самоковеца на 6 декември 2003 г. в Амстердам тогавашният главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов определя Антон Милтенов - Клюна за наследник на Самоковеца.

20 юли 2004 г.
В София е убит сириецът Локман Ибрахим. Убийството е извършено в столичния квартал Зона Б-5. Сириецът, който има българско гражданство, е прострелян в главата пред очите на близките си. Маскираният убиец стрелял от мотоциклет и избягал. Ибрахим е свързан с разпространението на наркотици.

9 март 2004 г.
С 5 куршума, изстреляни в главата и тялото е убит Борис Бакърджиев, по прякор Горилата. Според полицейски източници Бакърджиев е руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Той има дебело криминално досие и се смята, че е свързан с трафика на наркотици. Смята се, че Бакърджиев е работел за Златомир Иванов - Баретата, бивш служител на специализирания антитерористичен отряд.

15 февруари 2004 г.
Бомба гръмва пред апартамента на 23-годишния Мирослав Пелтеков-Пелтека. Пострадали няма. Пелтека е регистриран за кражби, грабежи и разпространение на наркотици.


13 ноември 2003 г.
В близост до блока, в който живее в кв. Надежда в София е убит Николай Зарев - Данкина. 29-годишният Зарев е от бандата на самоубилия се през 1999 г. преди да бъде арестуван автокрадец Ганеца. Той е регистриран многократно в полицията за обири, магистрални грабежи, автокражби и търговия с наркотици.

5 ноември 2003 г.
34-годишният Евгени Стефанов-Женята е убит пред сградата на бившата баня "Гео Милев" на бул. "Ситняково" в столицата. Той е криминално проявен и се е занимавал с търговия с наркотици. Два от куршумите са попаднали в главата на Стефанов, а няколко в тялото. При стрелбата е ранен и бодигардът му - 33-годишният Николай Стойков. Той е настанен в болнично заведение без опасност за живота.
 


Сходни връзки

Никола Иванов-Бобъра убит с 9 куршума в ”Амейзинг” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди