изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:08 EEST
ПИЯН ИЗРОД ИЗНАСИЛИ НЕДЪГАВО ДЕТЕ НА ЛЕГЛО    
Ред и сигурностАлкохолик от тервелското село Зърнево изнасили 12-годишно момиче с увреждания, което е на легло.

От областна дирекция "Полиция" казаха, че съобщение за гаврата е постъпило в РПУ в Тервел на 10 октомври. Детето е било изнасилено предния ден в частен дом. След получаване на сигнала  е сформирана оперативна група, включваща служители от криминална и охранителна полиция, която незабавно предприела оперативно-издирвателни мероприятия за изясняване на случая и установяване на извършителя на тежкото криминално престъпление. В резултат на това около 14.00 часа в деня на подаване на сигнала извършителят  -  42-годишен мъж от с. Зърнево, е установен и задържан в с. Орляк. Днес ще бъде гледана мярката за неотклонение на изнасилвача, направено е предложение тя да е "задържане под стража". 
Изнасилването е извършено в дома на невръстната жертва, научи НДТ от хора от с. Зърнево. Извършителят - Джелил Диян, бил пиян и отишъл на гости на родителите на детето. Заварил го само. След заплахи и удари го изнасилил. Според запознати, свидетели на гаврата станали три жени от селото, които видяли всичко през прозореца. Те обаче не се обадили веднага на полицията, защото мъжете им ги нямало и не знаели дали ще им разрешат. Джелил е алкохолик, не работи, разказаха хора от Зърнево. Живеел със сина си, имал 17-годишна дъщеря, която вече била задомена. В селото усилено се говори, че когато била на 12-години, Джелил посегнал и на нея. Тогава обаче не била информирана полицията.
12-годишното момиче е с детска церебрална парализа и олигофрения. До преди две години живеело в Балчик с майка си. В Зърнево не го познават, защото не излиза и не ходи на училище. Бащата е пастир, а майката се хваща да работи на надник - сега беряла царевица. За детето се грижел братът на баща му, който живеел наблизо. Семейството живеело при крайно лоши битови условия - "жълта пръст и една рогозка в средата". Нямали собствено жилище, обитавали къща на изселници в Турция. Преди около седем години родителите се разделили, но преди две се събрали отново и майката дошла от Балчик с детето си в Зърнево. Бащата посягал често към чашката.
"Незабавно извършихме посещение на мястото, след като бяхме информирани от полицията" - съобщи за НДТ директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Тервел Николай Илиев. С майката е разговарял началникът на отдел "Закрила на детето", бащата отсъствал. Става дума за родителско нехайство, безразличие, липса на всякакви грижи, категоричен бе Илиев. Детето системно било оставяно само вкъщи. Докато живеели в Балчик, майка му му била личен асистент. След преместването им в Зърнево изгубила това право и не получава никаква средства за момичето, дори и детски. То е имало решение от ТЕЛК, което обаче е изтекло на 5 март 2005 г. След това не е било преосвидетелствано, въпреки че семейството е получило писмо за това. По време на разговора началникът на отдел "Закрила на детето" е консултирал майката какъв е редът да подаде документи и да бъде подпомагано. Жената е с постоянен адрес в Балчик, но категорично отказвала да се регистрира в Зърнево, за да може да бъде подпомагана. Обяснила, че престоят им в селото е временно явление. Запозната е и с възможностите да получи технически помощни средства. Можем веднага да й дадем инвалидна количка, но за временно ползване, заяви Николай Илиев. Той допълни, че ще продължават да наблюдават детето. Обмисляла се и възможността да бъде настанено временно в институция - за да се предотврати опасността от друго посегателство, както и заради лошите битови условия. НДТ

 


Сходни връзки

ПИЯН ИЗРОД ИЗНАСИЛИ НЕДЪГАВО ДЕТЕ НА ЛЕГЛО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди