изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:56 EEST
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ИЗКОРМВАЧА    
Ред и сигурност

  Доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Богомил Йорданов. Окръжният съд в Добрич го призна за виновен в това, че на 13 срещу 14 декември 2005 година зверски уби и разпарчати в тервелското село Честименско 70-годишния Панайот Димитров. Магистратите постановиха подсъдимият да заплати на трите деца на заклания старец по 20 хиляди лева обезщетение.



Присъдата бе произнесена вчера, след като съдът изслуша вещите лица, изготвили ДНК-експертизата. Преди десетина дни Богомил лично искаше да чуе експертите, вместо делото да приключи. Тогава той настоя за присъствието на специалистите, защото имал въпроси към тях. Оказа се обаче, че той искал само да ги разходи от София до Добрич.      

Изкормвачът Богомил Йорданов е циганин. Неженен, безработен и с начално образование. Лежал е в затвора за кражби. Живее в тервелското село Честименско. В нощта на 13 срещу 14 декември м.г. влязъл в двора  на 70-годишния Панайот Димитров, за да открадне конска амуниция на стойност около 30 лева. Старецът го видял и познал. За да не го издаде, Богомил не само убил възрастния мъж, но и го разфасовал на парчета. Извадил му и сърцето. Финалните кадри на най-жестокото убийство, станало в Добричко през последните години, били в магазин в селото, където убиецът влязъл, след като счупил прозорец. Там оставил единия крак на стареца и откраднал стоки за 667 лева. Последната дума на Богомил пред съдебния състав бе: \\"Съжалявам\\".  Той направи пълни самопризнания.

Да чуят присъдата, в съдебната зала бяха и децата на убития мъж. \\"Наказанието е справедливо. Баща ми бе убит и накълцан по най-зверския начин. Убиецът е опасен за обществото човек, който трябва цял живот да бъде зад решетките. След трагедията за нас няма ден спокойствие, а хората в селото си залостват вратите. Искаме в държавата да има закони и ред, за да може престъпниците да получават заслуженото, а ние да сме спокойни за децата си\\" - каза дъщерята на убития Панайот Димитров - Боянка.

Освен кръвнината на роднините на дядото, Богомил Йорданов ще трябва да възстанови имуществените щети на собственика на магазина, както и да заплати разноските по делото, които възлизат на близо 5000 лева. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.  НДТ

 

ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ ЗА ИЗКОРМВАЧА ОТ ЧЕСТИМЕНСКО

 

 


Сходни връзки

ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ИЗКОРМВАЧА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди