изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:01 EEST
В процеса срещу бившия френски посланик в България се споменават и български политици, и забавления с млади момичета    
По светаСтрасбург/София. Под заглавие “Фалшивите български визи пред съда” френският ежедневник “Либерасион” публикува материал посветен на процеса, който се води във Франция, срещу бившия посланик на страната в България Доминик Шасар.


През есента на 2000 г. случаят постави френската дипломация в неудобно положение: български проститутки, задържани в Страсбург, притежаващи бизнес-визи, разследването на посланика на Франция в София, подозрения за съучастие в сводничество, тежащи върху френското представителство в България и върху бизнесмен, доста “навътре” в консулските среди. Шест години по-късно, парфюмът на скандала се разсейва и тезата за сводническата мрежа е изоставена. Четиримата подсъдими, които от вчера са изправени пред съда в Страсбург, сред които и бившият посланик Доминик Шасар, са съдени единствено за “измама с издаване на административни документи”.
И макар председателят на съда Франсоа Уендлинг да споменава “туристически комплекс в София, посещаван често от български политици и членове на дипломатическия корпус, със забавления, включващи изключително приветливи млади момичета”, дипломатическите отношения са на преден план пред публичните домове, коментира “Либерасион”.

Агенция “Фокус” припомня:

В понеделник в съд във френския град Страсбург започна делото срещу бившия посланик на Франция в България Доминик Шасар, след като през 1999 г. стана ясно, че посолството е издавало визи на български проститутки. Пред съда застава и бившият консул Руди Дьоманж, неговата българска съпруга Петя Бонева и Росица Ке- българска гражданка, съпруга на френски бизнесмен. Шасар, който беше свален от поста от министъра на външните работи на Франция, беше разследван през 2001 г. за това, че е съдействал на имигранти да получават по незаконен начин право на престой във Франция и за съучастие в предоставяне на нередовни документи.
Според българските власти дипломатът не е замесен в трафик, но не е упражнявал достатъчно строг контрол при издаването на визи.
Росица Ке, обвинена че е издавала фалшиви визи на цена между 500 и 800 германски марки между края на 1999 г. и 2001 г., се разследва по обвинение, че е съдействала на имигранти да получават по незаконен начин право на престой във Франция и за сводничество.
Случаят става публичен, след като през 1999 г. български проститутки за задържани в Страсбург с бизнес-визи. Съдебните власти потърсиха консулството на Франция в София, което посочи, че е издавало визите за “стажове или обучение в предприятия”. Властите в Страсбург проведоха разследване сред посочените предприятия, като последните отрекоха да имат някакво отношение към въпросните жени.
 


Сходни връзки

В процеса срещу бившия френски посланик в България се споменават и български политици, и забавления с млади момичета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди