изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:06 EET
Пак целиха Демби и пак не улучиха    
Ред и сигурност
Неизвестни откриха стрелба срещу Димитър Вучев, известен с прякора Демби тази сутрин, предаде БТА. Вучев не е пострадал, но част от стъклата на автомобила му са потрошени.


Инцидентът станал преди 9.00 часа пред заведението Скай Лайн в столичния квартал Симеоново, съобщи БГНЕС. След покушението той е закаран към Института за спешна медицинска помощ \"Пирогов\" без сериозни наранявания. Името на Димитър Вучев-Демби се свързва с редица разследвания на атентати, покушения, наркотрафик и побои. http://dnes.dir.bg
 
Димитър Вучев-Демби не е бил ранен при стрелбата срещу него
06 декември 2006 | 10:00 | Агенция \"Фокус\"
София. Неизвестно лице е стреляло по колата на Димитър Вучев-Демби, съобщиха за Агенция \"Фокус\" от МВР. Сигналът за стрелбата е получен в 9 часа тази сутрин. Стреляно е по автомобил “Ауди” в кв. “Симеоново”, в който се е намирал Вучев. Изпочупени са стъклата на колата, но пострадали няма. Органите на МВР работят по случая.
Галина ГИРГИНОВА

Агенция \"Фокус\" припомня:
Името на Димитър Вучев-Демби се свързва с редица разследвания на атентати, покушения, наркотрафик и побои.
Според източници от МВР Димитър Вучев-Демби е бил близък с убитите Антон Милтенов-Клюна и Константин Димитров-Самоковеца. В края на 90-те Димитър Вучев-Демби, е сочен за уличен наместник на Поли Пантев и отговаря за важни зони като \"Емил Марков\", \"Лагера\", \"Стрелбище\" и \"Лозенец\".
През ноември 2003 г. източници от МВР потвърждават, че Димитър Вучев-Демби и Антон Милтенов-Клюна работят (от есента на 2002 г.) за Константин Димитров-Самоковеца. Според схемата в пирамидата под Самоковеца стоят трима разпределители - Антон Милтенов-Клюна, Димитър Вучев-Демби и Рашо. През тях минават по 30 кг хероин месечно, които се пласират в София и страната. Това количество се получава от 7 кг чист хероин и примеси, като реалната му стойност е около 70 хил. евро., а продажната цена - около 660 хил. лв. От тях остава 520 хил. лв. чиста печалба.
На 24 Февруари 2006 г. Софийският градски съд налага мярка за неотклонение постоянен арест на Димитър Вучев – Демби, по подозрение, че е поръчал убийствата на трима души. Искането за постоянен арест е на Софийската градска прокуратура. Съдът приема, че са налице достатъчно доказателства за широкообхватна и тежка престъпна дейност, към която Вучев е съпричастен, а така също и висока степен на обществена опасност той отново да извърши престъпление или да се укрие.
На 1 Март 2006 г. Димитър Вучев – Демби е освободен от следствения арест. Софийският апелативен съд определя за Демби най-леката възможност мярка за неотклонение - подписка. Демби беше оставен в ареста от състав на СГС ден след убийството на Иван Тодоров-Доктора ( на 22 февруари 2006 г.). Показания срещу него е дал Велин Добрев, който е защитен свидетел на обвинението срещу братята Маргини. Показанията на Добрев срещу Демби са били отделени от следственото дело срещу Маргините на 23 февруари, въпреки че с думите си Велин Добрев уличава и самият себе си за готвените убийства. Софийската градска прокуратура е отказала да го привлече като обвиняем. Съдът преценява, че срещу него няма нито едно достоверно и потвърдено доказателство, че е участвал в престъпна група, готвил е убийства и е притежавал незаконно оръжие.
Вучев е обвиняем за приготовления за убийство при три случая. Той е обвинен също по член 321 от Наказателния кодекс за организиране на престъпна група, както и по член 329 от Наказателния кодекс за незаконно притежание на оръжие.



Покушения, атентати, с който се свързва името на Димитър Вучев-Демби:

2001 г.
На бул . “ Витоша” е прострелян Влаядимир Стоянов-Малкия Цимбик. Според публикации атентата е свързан с преразпределяне на наркопазара след убийството на Поли Пантев през март същата година. С убийството на Цимбика се свързват имената на Димитър Вучев-Демби, Илиян Варсанов и Антон Милтенов.

Септември 2001 г.
Антон Милтенов-Клюна и Димитър Вучев-Демби са обявени за издирване за убийствата на Льони Джуджето и приятелката му, както и за престрелката в \"Иваняне\" при която са убити Петър Петров-Кюстендилеца и Христо Стефанов.

Август 2002 г.
На 16 август е извършено покушение Илиян Версанов в в столичния кв. \"Белите брези\". Арестувани са известни имена в престъпния свят като Димитър Вучев-Демби, Ерджан Рашид-Роко, Злати Златев-Златистия, Митко Малкия, Юрий Галев и Данчо Гиздов, Иво Иванов-Гела и Георги Андреев-Камилата, Рехджан Реджеб Низан. Тогава Димитър Вучев-Демби е посочен като - като организатор и помагач, а Рехджан Реджеб е заподозрян като извършител на опит за убийство

Ноември 2003 г.
Името на Демби се спряга и след побоя в дискотека “Ескейп” на 7 ноември 2003 г., между групата на Антон Милтенов-Клюна и хората на Маргина. В дискотеката тогава са още Димата-Руснака и Косьо Самоковеца.

Февруари 2004 г.
Димитър Вучев-Демби е арестуван при разследване на взрив в бл. 416 в ж.к. Люлин в столицата избухнал на 15 февруари пред вратата на 23-годишния Мирослав Пелтеков-Пелтека (криминално проявен, регистриран за кражби, грабежи и разпространение на дрога). От взрива са изпочупени прозорците на входа и е деформирана асансьорната шахта.

Септември 2004 г.
На 2 септември при разпоредената от главния прокурор Никола Филчев \"операция срещу организираната престъпност\" (след убийството на Асен Петров - Шаки), са извършени обиски в домовете на Димитър Вучев-Демби, Красимир Маринов-Маргина, Димата-Руснака, както и на приближени до него хора. На следващия ден на разпит са привикани ромският бизнесмен Кирил Киров-Японеца, Димитър Вучев-Демби, братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргини, шефовете на \"ВАЙ холдинг\" Георги Илиев и Николай Цветин и Димитър Джамов. Демби е задържан с прокурорско нареждане за 72 часа, но е пуснат от съда срещу 700 лв парична гаранция. Срещу него е повдигнато единствено обвинението, че е \"ползвал незаконно късовълново радио\".
На 12 септември 2004 г. в тунела на столичния квартал “ Люлин” срещу автомобила на Димитър Вучев-Демби е открита стрелба в тунела до столичния квартал “Люлин”. Срещу него е стреляно с пистолет от засада, при което е счупено предното стъкло на Мерцедеса му. Той и охраната му са отведени за разпит в 3-то РПУ.
Инцидентът в столичния кв. \"Люлин\" е възникнал, след като е бил хвърлен камък по автомобил “Мерцедес”, в който е пътувал Димитър Вучев – Демби.
В единия автомобил са пътували Димитър Вучев - Демби, Георги Д. от София и Милен Д. от Бургас. В другия са пътували Росен К. и Николай К. Пътуващите в единия Мерцедес Росен и Николай минали тунела “Люлин” в посока квартал “Люлин”. Оставили автомобила на паркинг, слезли до изхода на тунела. При идването на Демби те хвърлили камък и счупили предното стъкло на автомобила. След това Милен Д. излязъл от автомобила и започнал да стреля със законно притежаван пистолет “Люгер” по бягащите Росен и Николай в много опасна близост до жилищна сграда и минаващите автомобили. Двамата избягали, качили се в автомобила си и го изоставили в квартал “Хиподрума”. Около 18 часа двамата пристигнали с такси в 3-то РПУ, за да подадат жалба и са задържани за 24 часа. Към 19,30 часа е доведен и Демби заедно с другите пътуващи. На мястото на инцидента са намерени и иззети три гилзи.


юли 2005 г.
На 12 юли 2005 г. лек автомобил \"Ауди А 6\" със софийска регистрация е взривен на пътя между Костенец и Долна баня. Тежко пострадалите са Иван Иванов, Христо Кънчев и Георги Начев - охранители на Димитър Вучев-Демби. Четвъртият мъж в колата, Пламен Дойчинов е с по-леки наранявания. Двамата от пострадалите са настанени във Военно Медицинска академия, а третият е приет в “Пирогов” с опасност за живота, където по-късно умира. След \"Ауди\"-то в друга кола пътуват Димитър Byчев-Демби, Рашо и Георги Нацев, който е подсъдим за стрелбата срещу Варсанов. Няколко дни по-късно излиза версията, че групата подготвяла атентат за друг човек.
 


Сходни връзки

Пак целиха Демби и пак не улучиха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди