изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:58 EEST
ЗАДИГНАХА БАРЕЛЕФА НА СПИСАРЕВСКИ    
НовиниВъпреки това обществеността на Добрич се поклони пред подвига на героя в деня на 63-ата годишнина от гибелта му

В нощта преди деня, в който обществеността на Добрич чества годишнина от гибелта на кап. Димитър Списаревски, неизвестни са задигнали барелефа на героя, алармираха от кметството. Вчера се навършиха 63 години от подвига на летеца. Барелефът е от бронз, съобщи секретарят на общината Румен Русев.
Димитър Списаревски е една от най-светлите добруджански личности, с безпримерен подвиг в българската история. На 20 декември се навършиха 63 години от въздушния двубой, в който кап. Димитър Списаревски, защитавайки небето над София, спасява много хора. В родната ни история той е известен като първата българска торпила. Въпреки потресаващия и безпрецедентен акт, добричката общественост вчера отдаде почит пред подвига на легендарния български летец.  
Според източници от полицията, криминалистите вече са по следите на извършителите. Сигурно е, че те са младежи и то не от ромски произход, а българи. По всяка вероятност барелефът вече е разпарчатен, тъй като крадците са се опитвали в няколко пункта да пласират парчета, които подозрително приличали на парчетата от барелефа на героя. При поискване на личните им карти обаче, младежите изчезвали.
 


Сходни връзки

ЗАДИГНАХА БАРЕЛЕФА НА СПИСАРЕВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди