изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:41 EEST
ЗАДЪРЖАХА КРАДЕЦА НА БАРЕЛЕФА НА СПИСАРЕВСКИ    
Ред и сигурност

Полицията задържа заподозрян, че е откраднал барелефа на Димитър Списаревски в Добрич



   
      На 21 декември 2006 година, около 12.00 часа в гр. Добрич, след проведени активни оперативно - издирвателни работи, организирани от служители на сектор "Криминална полиция" на Първо РПУ при ОД"Полиция" - Добрич, е установен и задържан 27 мъж от гр. Добрич.
     Задържаното лице е заподозряно в това, че около 22.00 часа на 17 декември 2006 година в гр. Добрич, чрез издърпване е извършило кражба на бронзовият барелеф на капитан Димитър Списаревски, поставен на фасадата на сграда по ул. "Незавесимост". При последвалите обиски осъществени от служители на реда, барелефа разрязан на четири части е намерен укрит в жилището на заподозряното лице. Унищожаването на баралефа е извършено в две работилници в град Добрич, непосредствено след като извършителят на престъпното деяние е направил няколко неуспешни опита да го продаде в пунктове за изкупуване на цветни и черни метали на територията на града.
  По случая е образувано досъдебно производство.

    На 21 декември 2006 година, след продължителни оперативно -издирвателни мероприятия извършени от служители на сектор "Криминална полиция" на Първо РПУ при ОД "Полиция" - Добрич, е установен и задържан 
23 годишен мъж от гр. Добрич.
  Задържаното лице е заподозряно в това, че през лятото на 2006 година, в  съучастие с две лица от гр. Велико Търново, чрез взлом е проникнал в две жилища на територията на град Добрич и е извършил кражба златни накити, мобилни телефони, техника и пари. По предварителна оценка стойноста  на престъпните посегателства е за около 11000 лева.
  Активната работа на полицията по изясняването на случаите продължава. Задържаното лице е криминално проявено, осъждано е за кражба. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".
  По случаите са образувани досъдебни производства.
   През  денонощието на територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич, са регистрирани 8 пътно-транспортни произшествия с материални щети по автомобилите. Съответно 7 пътно - транспортно произшествие са регистрирани на територията на гр. Добрич и 1 на територията на общ. Добричка.

  На 21 декември 2006 година, около 23.50 часа,  в района на с. Овчарово, общ. Добричка, от служители на полицията е установен 36 годишен водач  на лек автомобил от гр. Добрич, който е управлял след употреба на алкохол над 1.2 промила на хиляда. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 1.64 промила на хиляда.
   Деянието на водача е престъпление по чл. 343 "Б", ал. 1 от НК.
    
  Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич  са участвали в гасенето на 1  пожар в гр. Ген. Тошево при който няма нанесени материални загуби. 
  

   Ръководството на ОД " Полиция" гр. Добрич пожелава на жителите на оласт Добрич,  весела Коледа и благословена и спокойна 2007 година !

 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА КРАДЕЦА НА БАРЕЛЕФА НА СПИСАРЕВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди