изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:06 EET
Валя Червеняшка се отказа от адвокатите си по делото в Либия    
Новини

Адвокат Владимир Шейтанов обясни, че така така на практика тя остава без защита. По време на съвместното извънредно заседание на комисиите по външна политика и по правата на човека и вероизповеданията заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев попадна под критиките на ДСБ заради „изразяване на разбиране към либийската страна”.



В декларация съпругът на Валя Червеняшка – Емил Узунов, заявява, че се отказва от договора за правна защита и съдействие, сключен между съпругата му и адвокатите Осман Бизанти, Пламен Ялнъзов и Хари Харалампиев. „Отказвам се от тези адвокати, тъй като нямам доверие в българските политици. След осем години нямам грам доверие на тези, които ни лъжеха”, заяви той пред Дарик радио. „Обръщам се към това, не искам да кажа българско, но все пак, към това българско правителство да отпусне финансова помощ на адвокат Шейтанов за завеждане на дело в чужбина”, заяви Узунов.

Владимир Шейтанов беше първият адвокат на Нася Ненеова и Валя Червеняшка. Той смята, че това решение на Емил Узунов „се е забавило твърде много“. Той поясни: „Остава българската държава да ме зачита като защитник на двете български сестри и да ми оказва онова съдействие, което оказа на останалата част от защитата“.

Междувременно на извънредно заседание депутатите от парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията и от комисията по външна политика обсъждат конкретните действия на Народното събрание как да бъде защитен интереса на българските медицински сестри и палестинския лекар.

Депутатът от ДСБ Константин Димитров заяви: „Изумени сме от позицията, която пролича в анализа на заместник-министъра на външните работи Феим Чаушев, в чиито думи пролича разбиране към либийската страна”. Според него правителството възприема Либия като партньор за решаване на случая.

\"Въпросът с българските медицински сестри в Либия не може да се реши без либийската страна. Ако г-н Димитров смята, че може да се направи без тях, да отиде и да реши проблема. Нека ми даде готова рецепта. Много пъти съм казвал, че този въпрос ще бъде решен с либийската страна, с подкрепата на нашите партньори-съюзници и друг печеливш ход няма“, заяви заместник-министър Феим Чаушев. Той поясни, че България няма да преговаря за обезщетения на родителите на болните и починали деца.

Николай Камов, депутат от „Коалиция за България“, заяви: \"Не виждам как в парламентарната комисия може да се оформи становище за политика в защита на медицинските ни сестри в Либия, след посредствения доклад, който заместник-министър Чаушев представи”. Комисията ще се събере отново на 10 януари. http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Валя Червеняшка се отказа от адвокатите си по делото в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди