изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:01 EEST
"Оставки след избора на нов шеф на парното", пише на челна страница вестник "Монитор"    
ПолитикаОставки заваляха веднага след като смятания за човек на БСП и НДСВ Наско Михов беше избран от общинския съвет за нов член в директорския борд на \"Топлофикация\", на мястото на арестувания Георги Рогачев.

По-късно вчера той беше одобрен и на общото събрание на акционерите на дружеството. Още преди то да започне обаче стана ясно, че оставка подава изпълнителният директор на фирмата Борис Тодоров, лансиран от кмета Бойко Борисов. Градоначалникът приел молбата му за напускане с мотив, че не желае името му да се свързва с \"пладнешкия грабеж на общинското дружество\". Тодоров излиза и от борда на фирмата. В знак на несъгласие с избора на общинарите оставка подаде и другият директор на кметството в \"Топлофикация\" - Георги Ненков, който се смята за човек на СДС.
Така вместо шефовете на столичното парно да станат петима, колкото предвижда фирменият устав, те ще останат трима - Михов и двамата представители на държавата. Тодоров и Ненков ще продължат да участват в управлението на дружеството по силата на търговския закон до официалното им освобождаване и избирането на техни наследници, поясни шефът на СОС Владимир Кисьов.
Наско Михов беше избран на косъм с гласовете на съветниците от БСП, НДСВ, ССД, \"Гергьовден\" и Демократи за София. Във вота на извънредното заседание на градския парламент не участваха СДС, ДСБ и съветниците на Бойко Борисов, които настояваха за другия претендент за директорския стол - Стоян Тодоров.
В коридора общинари негодуваха, че Михов е бил съветник на бившия финансов министър от НДСВ Милен Велчев и е работил с червения министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в АЕЦ \"Козлодуй\". Червените пък обясниха, че не се водят от партийно нареждане, а от качествата на кандидата.
До решението си общинарите стигнаха след тричасов дебат, обиди \"тъпанар\" и \"лъжец\", упреци по партийна линия и спор за процедурата на вота. В крайна сметка се реши да се гласуват всичките петима кандидати в шортлистата за  обсвободения шефски пост в \"Топлофикация\". Сините се вбесиха и демонстративно напуснаха заседанието, като хората на Иван Костов и на Бойко Борисов ги последваха.
Не мога да участвам в този цирк, скочи и шефът на СОС - синият Владимир Кисьов.
Веднага след сесията съветниците от СДС заявиха, че в градския парламент има ново мнозинство от БСП, НДСВ и ССД. Моделът Софиянски в общината възкръсна, но в изродена форма и управлението на столицата сега е по модела Овчаров. Това е мнозинство на икономически интереси, което иска управление на тъмно, без правила, потъпвайки решенията на СОС, заяви Борислав Бориславов от СДС.
Изборът на Михов разгневи и съветникът от Демократическата партия Петко Горанов. Той напусна групата на \"Гергьовден- ДП- БЗНС-НС\", защото колегите му проявили политическа безпринципност, като подкрепили Михов.
Сините заявиха, че ще проверяват протокола от вота, тъй като се съмнявали в измама с чужди карти при гласуването. Ако има такова нещо, ще атакуваме решението, обещаха те. http://money.ibox.bg
 


Сходни връзки

"Оставки след избора на нов шеф на парното", пише на челна страница вестник "Монитор" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди