изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:06 EEST
Тайните на успеха на милионерите    
Любопитно

Според статистиката повечето милионери са били напълно обикновени хора със образование и длъжности като всички останали. Но са разбрали как действат преуспелите. Започнали са да правят същото и са постигнали великолепни резултати. Вие може да бъдете един от тях! В своята книга „Успехът и парите” световноизвестният автор Джон Кехоу ни учи стъпка по стъпка как да постигнем всичко това. Ето някои от тайните на милионерите:



Мечтайте за голямото!

Ако няма никакви ограничения на онова, което можете да бъдете, имате с какво да се занимавате в живота и си представите, че имате време и пари, образование, опит и всички контакти, необходими за постигане на това, което искате от живота. Какъв живот бихте избрали за себе си? Създайте си ясна картина за бъдещия успех. Колкото по-точна е тя, толкова по-бързо ще постигнете всичко това. Когато нарисувате мисловният си просперитет, ще станете позитивни, мотивирани и решително ще се устремите да претворите всичко в живота си.

Определете своите цели!

Преуспяващите хора мислят за своите цели през цялото време. Затова непрекъснато се движат към целите си, а и целите непрекъснато се движат към тях. Ако постоянно говорите за тези цели и ги визуализирате, то се увеличава и вероятността да постигнете в живота повече от средния човек, който обикновено мисли и говори за проблемите си.

Схемата за реализиране е следната: определете точно какво искате във всяка сфера от живота. Повечето хора никога не го правят. Запишете ясно целите си на хартия. Когато им придадете писмена форма, между главата и ръката преминава удивителна искра. Установете краен срок. Задайте си контролни цифри, към които да се стремите. Направете списък на всичко, което трябва да направите, за да постигнете всяка задача. Ако ви дойдат на ум нови идеи,  добавяйте ги в списъка. Направете си план за действие. Установете какво трябва да направите в началото и какво – по-късно. Определете приоритетите. Преминете към конкретни действия. Всеки ден правете нещо, което ви води с още една крачка към постигането на най-важната и основна цел.

Поемете отговорността!

Поемете стопроцентовата отговорност за всичко, което сте направили в миналото, за това, което сте сега и което ще станете утре. Откажете се да търсите оправдания или да хвърляте върху другите вината за своите проблеми или недостатъци. Не се оплаквайте от онова, което не ви е по душа. Вие и само вие носите отговорност за всичко. Ако в живота ви има нещо, от което сте недоволни, просто го променете!

„Правете това, което обичате, парите сами ще ви последват”

казва Джон Кехоу. Това е като че ли най-голямата тайна за успеха. Намерете онова, което ви харесва да правите, което ви носи наслада, към което имате природен талант, а след това вложете цялото си сърце в тази работа - при това я вършете не просто добре, а перфектно! Поставете си задачата да бъдете най-добри в това, което вършите. Решението да постигнете майсторство в работата, на която сте се посветили, е повратен момент във вашия живот!

 


Сходни връзки

Тайните на успеха на милионерите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди