изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:24 EET
Настъпи времето на бабите-кучки    
ЛюбопитноТри невероятни актриси над 50-те ще се борят за Оскар тази година, стана ясно при разпределянето на номинациите за най-престижните награди във филмовото изкуство.


Ветераните Мерил Стрийп, Хелън Мирън и Джуди Денч, известни като „сребърните лисици“ в бизнеса, ще се впуснат в битка с по-младите си колежки Кейт Уинслет и Пенелопе Круз.

През последните 10 години нито една актриса над 40 години не бе получавала Оскар. Изключение прави само Джуди Денч, която взе Оскар за поддържаща роля във „Влюбения Шекспир“ през 1999 г.

През последните години Оскари отиват само у млади и сексапилни актриси (естествено никой не твърди, че не са талантливи) – Джулия Робъртс, Чарлийз Терон, Никол Кидман.

Дамите над 50 години бяха като попарени при получаването на завидната статуетка, особено що се касае за главна роля.

За 31-годишната Кейт Уинслет това е петата номинация за Оскар за ролята й на прелюбодейка в „Малки деца“. Уинслет е любимка на Академията, така че шансовете й за Оскар са повече от големи. Горещата испанка, 32-годишната Пенелопе Круз, също има големи шансове за ролята си в объркващата и шокираща драма на Алмодовар „Завръщане“.

Тежката артилерия обаче е в ръцете на британката Хелън Мирън. Тя е номинирана за ролята си на кралица Елизабет II в „Кралицата“, където играе железния и своенравен характер на британския монарх с невероятна комбинация от студенина и чувство за дълг . Превъплъщението на 61-годишната актриса вече бе удостоено с награда Златен глобус.

Това е трета номинация за Мирън след „Лудостта на крал Джордж“ и „Госфорд парк“.

Също толкова силна конкуренция е и невероятната Мерил Стрийп, за която това е 14-та номинация за Оскар – истински рекорд в историята на киното.

57-годишната актриса, която всички бяха погр***и в забвение, изплува на хоризонта с невероятната си роля на истинска куча-главен редактор в модно списание в емблематичния „Дяволът носи Прада“. Tя също получи Златен глобус преди броени дни за смазващо-брилянтната си игра.

Макар и сочена като аутсайдер, 72-годишната британска актриса Джуди Денч, която прави невероятна роля като възрастна учителка-лесбийка, съсипваща живота на своя колежка (Кейт Бланшет), след като открива, че младата преподавателка поддържа връзка с ученик в „Notes on a Scandal“. Роля, която представя кротката актриса като истински демон на екрана.

„Това е символ на растящо признание и приемане на факта, че жените от нашето поколение са икономическа сила“, казва Мирън в скорошно интервю.

Всъщност номинациите за „трите баби“ са истински шок за Холивуд, където всяка бръчка е равнозначна на самоубийство и край на кариерата. Сребърната тройка обаче носи бръчките си с гордост, като и трите актриси са заклети противнички на пластичните операции и изкуствения външен вид.

Така че нищо чудно 79-те награди Оскар да помъдреят и побелеят с приз за една от трите сребърни лисици. Развръзката ще е ясна на 25 февруари.
 
 


Сходни връзки

Настъпи времето на бабите-кучки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди