изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:12 EEST
Протест на пенсионери пред храм-паметник "Александър Невски"    
Новини

Днес пенсионери се опитаха да влязат в Министерския съвет. Районът около ларгото беше отцепен от полиция, а движението по \\"Дондуков\\" - спряно. Този опит те обясниха с това, че никой не иска да ги чуе. Те дойдоха от митинга пред Храм-паметника \\"Александър Невски\\". Този път имаше пенсионери не само от София, но и от Пловдив, Стара Загора и Ямбол.



Пенсинерите не искат предлаганото 10-процентно увеличение от 1 юли, а осъвременяване на пенсиите и доближаването им до средното европейско ниво: \\"Преизчисление на пенсиите в проценти, за да се живее спокойно, да не се ровим по кофите\\".

\\"Искаме осъвременяване, искаме да не бъдат унижавани българските пенсионери\\".

\\"Аз съм инвалид – не е справедливо да ни взимат онова, което имахме\\".

\\"Съгласна съм с 80% да се увеличи пенсията\\" – такива са исканията на пенсионерите.

Повечето от тях не са съгласни с предлаганото увеличение, защото не е реално. Така мисли и този човек - бивш машинен инжинер: \\"Там, където съм работил, и съм внесъл на майка България моите пари, трябва да живея 107 години и да получавам 401 лева пенсия, а аз получавам 130. Къде са моите пари?\\".

Най-много недоволство възрастните хора са събрали към министър Масларова: \\"Нека се постави в нашето положение, в един циментов блок и да плаща ток и парно и да живее със 100 лева, ама да вземе и нашите дрехи\\".

Но зад спаведливи искания на пенсионерите, имаше и други – те са недоволни от БНТ: \\"Правите затъмнение на пенсионерите – да не ни чуват и не искате да чуете – отцеубийци. Вие не казвате истината – там играе цензура\\".

Това са нашите бащи и майки или баби и дядовци, които не могат повече така. Само че тяхното недоволство е взело грешна посока и се е насочило срещу БНТ, което също е несправедливо.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Протест на пенсионери пред храм-паметник "Александър Невски" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди