изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:22 EEST
СТОЯН ИВАНОВ ИЗДАДЕ "ДЕЙСТВИЯ НА КАВАЛЕРИЯТА В ДОБРУДЖА"    
КултураКнигата проследява едни от най-светлите страници от бойната история на нашата кавалерия

От печат излезе книгата "Действия на кавалерията в Добруджа 1.IX.1916 - 5. I. 1917 г." от добричлията Стоян Иванов. Изданието е по повод 90-ата годишнина от Добричката епопея, която бе отбелязана миналата година. Консултант на книгата е Георги Казанджиев. "С тази книга аз изразявам моята синовна благодарност пред подвига на моя баща - кавалериста Иван Стоянов и хилядите български кавалеристи, отдали живота си в името на България и на нейните последващи поколения" - казва авторът в своето обръщение към читателите и добави: "Нека подвизите на кавалеристите от славната 1-а българска Кавалерийска дивизия на генерал-лейтенант Иван Колев, бъде най-добрия пример как се отдава живот пред олтара на Отечеството".В своята книга полковникът от резерва Стоян Иванов проследява как още от първите няколко дни от началото на войната, когато дружините от Трета армия извършват велики подвизи при Тутракан и Добрич, като изписват едни от най-светлите и велики страници в българската история, в историята на българското оръжие, българската кавалерия не остава по-назад с бойните си подвизи и дела от другите родове войска. Бойните дела на кавалерийските части в Добруджа, командвани от генерал Колев, смайват цяла Европа. В книгата е включен и списък на старите и нови наименования на селата,обект на бойните действия в Добруджа през 1916 г.
В момента Стоян Иванов работи над нова книга - "История на кавалерийските полкове в България", която очаква да завърши до края на годината.
 


Сходни връзки

СТОЯН ИВАНОВ ИЗДАДЕ "ДЕЙСТВИЯ НА КАВАЛЕРИЯТА В ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди