изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:34 EEST
Втори пореден турнир в памет на доцент д-р Тодор Тодоров    
Спорт    На 24 февруари Община Генерал Тошево, Спортен клуб за конна езда “Пегасос” и Народно читалище “Светлина” организираха демонстративни състезания по конен спорт за купите на доцент д-р Тодор Тодоров и по случай Деня на коневъда и конния спорт.

По програмата се проведоха дисциплините прескачане на препятствия от 90 сантиметра, демонстрации по свободен паркур, прескачане на препятствия 100 сантиметра, надпрепускване с впрегатни коне на 1200 метра и надпрепускване с впрегатни коне на 800 и 1200 метра. Турнирът се проведе на тренировъчното игрище в Генерал Тошево.

Преди турнира на гроба на доцент д-р Тодор Тодоров в с. Малина бяха поднесени венци и цветя от името на Общинския съвет, Общинска администрация, Общинския съвет на БСП и признателните граждани, в паметта на които той ще остане като пример за всеотдайно служене на Добруджа и България.

    На церемонията присъстваха съпругата на доц. д-р Тодоров – Митка, и децата Йордан, Добромир и Росица Тодорови. Кметът на Общината Димитър Михайлов сподели, че следата, която остави с достойния си живот Тодор Тодоров, е трайна и незаличима. И днес той присъства в обществения живот със заветите, които ни завеща. В съзнанието на хората той продължава да живее като целеустремена личност, политик с постоянна загриженост за бъдещето на България и преди всичко като човек с високи критерии и пословична честност. Неговият морал, твърдите му граждански позиции и безкомпромисна принципност винаги ще бъдат достоен пример за поколенията, на които той посвети целия си съзнателен живот.

    При откриването на турнира по конен спорт слово за Тодоровден произнесе Светла Иванова, която е секретар на Управителния съвет на Спортен клуб за конна езда “Пегасос”. Тя обясни, че клубът е създаден през месец ноември миналата година с председател Георгиус Папатеодору. В момента разполага със 17 коня и 15 състезатели, треньор, конноездачи и ветеринарен лекар. Намеренията са клубът занапред успешно да се представя в спортния календар на Българската федерация по конен спорт. Спортен клуб “Пегасос”, с помощта на Общинска администрация и фирма “Арис Агро” ООД, организира група за обучение на деца и юноши за създаване на Школа за конна езда.

    От името на Общинска администрация присъстващите бяха поздравени от зам.-кмета на Общината Георги Георгиев. Днешният празник  Тодоровден е посветен не само на всички Тодоровци, но и на Деня на коневъда и конния спорт, каза той. Днес ние с вас за втори път ще раздадем купите в памет на доцент д-р Тодор Тодоров – нашият народен представител в 36-тия и 37-мия български парламент и председател на Комисията по земеделие.

    Г-н Георгиев специално благодари на Тодор Паунов, Тодор Василев, Тодор Няголов и на всички останали бизнесмени, подпомогнали осъществяването на тази древна традиция.

    Въпреки студеното време турнирът протече при изключително голям интерес. В паркура с височина 90 сантиметра първи е Владко Пенчев с кон Гаргамел, следван от Николай Стоянов с кобила Ася и Владко Пенчев с кон Кунт. Паркурът с височина 100 сантиметра бе спечелен от Слави Стоянов с кобила Марица, а негови подгласници са Владко Пенчев с кон Кунт и Атанас Минчев с кон Саманта. За отбелязване е фактът, че някои от жокеите за първи път участваха в състезание.

На демонстративните прескачания на големи височини се наложи Владко Пенчев, следван от Атанас Минчев.

     На кушията на 1200 метра първи е Слави Стоянов, следван от Стоян Василев и Неджет Али, а на 800 метра победител с убедителна преднина е Сунай Яшар от Равнец, следван от Евтим Христов от Равнец и Благовест Щерев от Генерал Тошево.

    Купите, грамотите и паричните награди бяха връчени от Митка, Йордан, Добромир и Росица Тодорови, кмета на Общината Димитър Михайлов, Георгиус Папатеодору, общественици и спортни деятели.

    Това е вторият поред турнир в памет на доцент д-р Тодор Тодоров. Миналата година краен победител беше Николай Николов от “Жокейклуб `93” – Генерал Тошево.

                                                                            Дяко ДЯКОВ                                                                          

 


Сходни връзки

Втори пореден турнир в памет на доцент д-р Тодор Тодоров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди