изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:18 EET
МНОГОДЕТНИ МАЙКИ ПОИСКАХА ПОВЕЧЕ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ    
Общество13 дами, които имат три и повече деца, се отзоваха на поканата на кмета Детелина Николова - на чаша кафе в кметството по повод предстоящия международен ден на жената

Майки на три и повече деца, които бяха поканени от кмета Детелина Николова да се срещнат на чаша кафе, поискаха да се направят повече детски площадки за игра на децата и мини-паркове в големите жилищни комплекси. Д. Николова бе поканила на среща в общината 20 майки по повод международния ден на жената. 13 дами присъстваха, като основно използваха поканата, за да поставят проблеми, с които са се сблъскали при отглеждането на децата си. Основното, според дамите, е да бъдат направени повече площадки за игра и мини-паркове в големите квартали на града, които са отдалечени от градския парк.
Според Кремена Димитрова, която отглежда три деца, мини-площадките, където ги има, са се превърнали в тоалетни на домашните любимци. \\"Многократно с наши усилия почиствахме детската площадка в квартала, носихме пясък, но освен нас, там никой друг не чисти, а пясъкът се изнася за малки домашни ремонти или за тоалетни на домашните любимци\\" - каза Кремена Димитрова, майка на три деца. Друга многодетна майка предложи да се помисли как може да се увеличат заведенията без тютюнев дим. \\"Аз и съпругът ми сме непушачи. Реално ние живеем заедно с децата ни в принудителна изолация от обществото, защото в града ни има само едно заведение, където не се пуши\\" - каза Дарина.
Майките изказаха личната си благодарност на Д. Николова - за направените благоустройствени мероприятия през последните години - наличието на осветление по улиците, подобряването на инфраструктурата, както и на базата на детските заведения и училища. Отчетено бе още, че е подобрено храненето на децата в детските градини и ясли и вече не се налага родителите да доплащат допълнително към таксите. Жените се вълнуваха от чисто човешки проблеми на ежедневието, които поставиха на вниманието на Д. Николова. На всички дами кметът подари по един билет за концерта на Лили Иванова в Добрич.
 


Сходни връзки

МНОГОДЕТНИ МАЙКИ ПОИСКАХА ПОВЕЧЕ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди