изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:02 EET
ВОДАТА В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ВРЕДИ    
ЗдравеНе е необходимо човек да е лекар, за да е запознат с проблемите, които могат да възникнат при обезводняване на организма. Оказва се обаче, че да се пият големи количества вода, също не е от полза. Учени доказаха, че мита според, който може да смъкнете някое и друго килце чрез пиене на големи количества течности не е верен. Водата не съдържа калории, но и непритъпява чувството за глад.

 

Дори като балон да напълните стомаха си с вода, организмът ви няма да бъде излъган и да реши, че е сит.

Най- добре е да си похапнете някаква храна, която съдържа голямо количество вода. Тогава наистина ще сте заситени.

Диетолозите са категорични, че чиния с пилешка супа прогонва по-добре чувството за глад, отколкото сандвич със същото количество пилешко месо и чаша вода, макар на практика да съдържат почти едно и също.

Почти всички знаем за класическия принцип в медицината, според който дневно човешкото тяло се нуждае средно от около два литра течности.

Оказва се, че и това е една от широко разпространените заблуди на съвременния човек. Според учените, чрез потенето и при други физиологични процеси, на ден се отделят само около един литър течности. При нормални условия това количество се набавя чрез храната, която дневно поемаме.

Наливането с два пъти повече вода от реалните нужди на организма може да доведе до натоварването на бъбреците и общ дискомфорт.

Друг от митовете, който е широко разпространен е, че чувството за жажда контролира достатъчно потреблението на вода. И той напоследък също е развенчана със замах. За съжаление това не винаги е вярно.

При излагане на висока температура, силно слънце, голямо физическо натоварване може да се достигне до обезводняване на организма и това да доведе до драстични резултати. Точно ударното обезводняване (дехидратиране) при атлетите-маратонци създава много повече проблеми от физическото усилие или натоварване на сърцето.

Мит е също, че можем да утолим жаждата си с помощта на чай или кафе.

В много от случаите тези напитки действат диуретично (пикочогонно). И всъщност след употребата им се стартира към WC-помещението, и в тялото остава по-малко вода отпреди и жаждата се увеличава. rozali.com

 


Сходни връзки

ВОДАТА В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ВРЕДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди