изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:44 EET
ДО ДВЕ ГОДИНИ ЩЕ РЕАЛИЗИРАТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОЕКТ ЗА ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ    
НовиниНай-големият проект за изграждане на ветроенергиен парк в землището на община Каварна е на фирма "Геопауър". Това съобщи за НДТ кметът на морската община Цонко Цонев. Проектът е на стойност 230 млн. долара, като мощността на парка ще е 120 мегавата, добави още Ц. Цонев. Ветрогенераторите трябва да бъдат изградени до 2 години. От РИОСВ - Варна съобщиха, че е одобрено инвестиционното предложение на фирмата, като паркът ще бъде разположен в землищата на селата Българево, Свети Никола, Хаджи Димитър и Поручик Чунчево.

От екоинспецията добавят още, че според инвестиционното предложение е предвидено монтиране на не повече от 53 ветрогенератори с номинална мощност 2 мегавата, на територия от 60 кв. км.
Според експертите, не съществува явен риск за птиците в района. От екоинспекцията информират още, че инвестиционното предложение е одобрено при 36 условия към проектирането, изграждането и експлоатацията на парка. За ограничаване на въздействията върху птиците, в решението са поставени условия за използване на автоматична радарна система, гарантираща ранно откриване на ята от птици и спиране въртенето на генераторите преди навлизане на птиците през площадката на ветропарка. Височината на ветрогенераторите трябва да е по-малка от 150 м.
Ветрогенераторите трябва да бъдат подходящо оцветени и сигнализирани, а перките да се покрият с антирефлексна боя - за ограничаване на визуалното въздействие на съоръженията върху хората и на въздействията върху птиците в условията на лоша видимост и през нощта.
 


Сходни връзки

ДО ДВЕ ГОДИНИ ЩЕ РЕАЛИЗИРАТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОЕКТ ЗА ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди