изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:53 EEST
ДА СЪБУДИМ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ СИ ДУХ И ДА ПОМЕТЕМ ТОВА ТРЕСЯЩО СЕ ОТ СКАНДАЛИ КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ    
Интервюта

Интервю с Румен Иванов - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ ш лшдир но ГЕРБ за Добричка област

- Готов ли е ГЕРБ за евроизборите?

- Аз мисля, че обществото, което иска смяна на корумпираното управление на БСП, разбира се - в коалиция с ДПС и НДСВ, отдавна е готово да даде своя вот и ще използва тази възможност да го стори първо на изборите за Европейски парламент, а след това - още по-категорично - и на предстоящите местни и парламентарни избори. ГЕРБ е готов да поеме отговорността за европейска промяна на България и да обедини всички българи, желаещи възраждането на Родината ни сред държавите и народите на Европейската цивилизация. България и българите имаме съществен принос за създаването и развитието на Европейската цивилизация и ние трябва отново да се върнем там, където са основите на сегашния Европейски съюз.



 

 

 

- Свърши ли си държавната машина работата за информиране на гражданите за предстоящите евроизбори, т.е. направиха ли управляващите необходимото, за да има висока гражданска активност на избирателите на изборите от 20 май тази година?

- Категорично НЕ! Управляващите БСП-НДСВ-ДПС потвърдиха, че са заинтересовани тези избори да минат вяло и в тях да не участва младото поколение на България. Те направиха всичко възможно най-голямата заплаха за сваляне на корупционното им управление - ГЕРБ, да остане извън ефира на националната телевизия и националното радио, защото не сме били парламентарно представени. Всъщност, това е една остаряла до болка с времето си политическа интрига, нямаща нищо общо с демократична Европа. Целта на управляващите бе в националния ефир да не се появят нови лица, нови партийни формации, които да преградят пътя им към Европейския съюз, който те доскоро отричаха. Тяхната цел бе и продължава да е единствено те да имат достъп до европейските фондове за развитие, където отдавна са настанили своите обръчи от фирми, работещи за личното им облагодетелстване, а не за икономическата интеграция на българския народ в рамките на Европейския съюз. Управляващите разчитат колкото се може по-малко хора да отидат в избирателните секции, а в същото време активизират своите партийни ядра да изведат възможно най-голям брой членове и симпатизанти до урните.

- Защо трябва възможно най-много хора да отидат до изборните секции и да гласуват за кандидатите за депутати в Европейския парламент?

- Българските депутати в Европейския парламент трябва да бъдат легитимни, т.е. зад всеки от тях да стои възможно най-голям брой гласове. Само когато гласува цял един народ, тогава с чиста съвест можем да кажем: Глас народен - глас Божи! Например, управляващите не информираха българските избиратели, че все по-голяма част от обществените проблеми на развитие се решават точно в Европейския парламент. Ако имаме там способни хора, те ще могат да защитават интересите на всички българи. Ако там влязат корумпирани личности и безочливи партийни пионки, то можем да очакваме, че те ще защитават единствено партийните интереси на сега управляващите и интересите на собствените им фирми, а това означава, че не ни очаква нищо добро. Ние от ГЕРБ вярваме в българските избиратели и затова се обръщаме към тях - да дадат своя първи вот за Европейския парламент. Нека възможно най-много хора да потърсим промяна в този невероятно дълъг и ужасно тежък и безперспективен преход, на който ни обрекоха през тези 17 години едни и същи политически хамелеони, които превърнаха Народното събрание в собствен дом на издръжката на милиони данъкоплатци. Ние от ГЕРБ се надяваме, че България вече разполага с достатъчно на брой младо поколение, което е способно да се бори за собствените си интереси и за собственото си бъдеще. Надяваме се то да излезе и с гласа си да подкрепи собствените си идеи, а заедно с това да се погрижи и за един достоен живот на своите родители, надяваме се то да каже категорично НЕ! на политиците, които ограбиха родителите му и вече 17 години обещават розови сънища в необозримото бъдеще. Нека това поколение преди да пусне бюлетината си, да сравни обещанията на Андрей Луканов, Жан Виденов и Сергей Станишев с реалностите, които са последвали идването им на власт! Това бяха години, през които обикновените хора бяха ограбвани, а спестяванията им обезценявани. Нека припомним кои сътвориха ограбването на пенсионните фондове, на застраховките, на спестяванията за леки автомобили и жилища, на здравната каса, кои създадоха финансовите пирамиди, кои ръководеха държавата по време на хиперинфлацията... Те са същите, които вече бяха прехвърлили държавните пари в лични сметки с хиляди и милиони долари, а всеки долар тук се равняваше на 3300 лева. Да си спомним, че заплатите на милиони българи в държавните и общински фирми задължително се изплащаха в левове и на практика хората работеха за месечно заплащане от 5-10 долара. Тези същите хора или техни деца и родственици сега управляват държавата и крият личните си сметки по швейцарските банки. Ние искаме да излязат да гласуват възможно най-много хора, защото сме убедени, че така ще бъде даден червен картон на корумпираните ни управници.

- Вярно ли е, че в ГЕРБ сега се вливат много хора, недоволни от членуването си в БСП, НДСВ, СДС, дори от ДПС и ДСБ, както и от други партийни формации?

- Истината е, че мнозинството членове и симпатизанти на ГЕРБ са хора, които не са членували в други партии, мнозинството са младежи и хора на възраст около 40-те години. Въпросът съдържа и голяма доза истина. Веднага обаче ще добавя, че огромното мнозинство от тези хора, идващи от други партии, не са били преки участници във вземането на решения или в управлението. Тези хора се чувстват излъгани, те се чувстват подведени и употребени от партийни лидери, които са работили единствено за личното си забогатяване и за интересите на една или друга партийна върхушка, която от няколко години се определя като политически елит на България. Има дори хора на повече от 60 години, които твърдят, че цял живот са били лъгани, ограбвани и че целият им живот е преминал под знака на лъжливи обещания на управляващи. Тези хора имат доверие на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на неговия екип и искат да свържат последните години от живота си с една кауза, която ще върне децата им от гурбетчийството им по света. Тези хора искат да живеят с децата си в една преуспяваща България, искат внуците им да бъдат при тях, те обичат България и искат достоен живот тук и сега.

- Какви позиции защитава ГЕРБ в Добричка област?

- Имаше години, когато хората от цяла България произнасяха със завист името на добруджанци. Нашите родители, техните родители, мнозина от нас бяха изградили един край, който удивляваше и мнозина по света. После Добруджа бе разграбена, а хиляди добруджанци продължават да бъдат унижавани и потънали в бедност и безперспективност. Хиляди млади хора тръгнаха по света и изоставиха тук родителите си, за да намерят работа и да могат да помагат на семействата си със спестени долари, лири или евро... Ние работим за това - голяма част от тези хора да се завърнат в Добруджа, да инвестират тук възможностите си в едно възраждане на туризма, земеделието, промишлеността и всичко онова, което съпътства развитието на родния ни край - медицина, наука и образование, култура, спорт, търговия, обслужване на населението... Добруджа има всички ресурси за едно такова възраждане. Управляващите лишават Добруджа от тези ресурси, централизираната власт на тройната коалиция на практика се интересува само как да се запази на върха и да увеличи собствените си доходи, а Добруджа да превърне в една провинция и безропотен източник на доходи. Всички са свидетели как само една нищожна част от нашите данъчни постъпления се връщат в добруджанските общини; как управляващите подхвърлят като подаяния милостиня във вид на компютри или закърпване на някой пътен участък (от тях също вземат тлъсти комисионни); как обещават инвестиции - примерно възраждане на бившия обувен завод \"Добрич\", а после забравят какво са казали и измислят нови \"перспективи\" преди избори. На всички прави впечатление как - щом се зададат празници или когато настъпи лятото, управляващите депутати окупират колонизираната вече от тях Добруджа, за да открият някой обект или жътвата, а всъщност, за да хапнат и пийнат със семейства и любовници, без да платят стотинка, както и да сключат някоя и друга сделка за собствените си или партийни фирми. Ние заставаме категорично за децентрализация на общините и за интегрирането им в Европейския съюз. Тогава всички тукашни хора ще имат интерес да избират за кметове и общински съветници хора, които да защитават интересите им, а не както досега - да защитават интересите на управляващи партийни лидери и собствените си незаслужени заплати - цинично е за един работен ден в месеца един общински съветник да получава над 400 лева заплата, цинично е, например в Крушари, кметът от БСП и председателят на Общинския съветник от ДПС да не ходят на работа и да загърбват интересите на местния бизнес, който в същото време да подпомага финансово училища, детски градини, социални заведения, спортни клубове... ГЕРБ имаме ресурс да възродим Добричка област и поемаме отговорността да сторим това, разбира се, ако избирателите ни дадат това право и тази възможност.

- Защо ГЕРБ не прави подобна на БСП, НДСВ и ДПС мащабна кампания в медиите и чрез многобройни концерти?

- В ГЕРБ не изпразваме държавната хазна, за да покажем, примерно, дупето на Азис. Ние не смятаме, че трябва да залеем България с билбордове, нито пък да превърнем печатните издания в изложбени зали на плакати и празни обещания. ГЕРБ не мисли да хвърля милиони за това - всеки час по радиа и телевизии безконечно да се въртят клипове. Ние нито сме ограбвали държавата, нито смятаме да я ограбваме и след като вземем властта. ГЕРБ е против това партийни лидери да вземат тлъсти комисионни от медиите и печатниците, защото са им осигурили тлъсти реклами. Ние правим кампанията си синхронна на тази на обикновения избирател. Той живее скромно, ние също правим скромна кампания, той живее в един реален свят, ние също правим една реалистична кампания, която да стигне до сърцето и душата му.  Ние сме убедени, че ще получим една сериозна подкрепа от сериозни хора и затова правим сериозна кампания, далеч от пищните, безумни и безсмислени тържества на управляващата и тънеща в корупция тройна коалиция, която залага на римските правила за хляб и зрелища за народа, а за себе си остава пържолите, яхтите, скъпите хотели по света и властта над угнетения народ, над едва кретащите и сплашвани малки и средни фирми. Мисля, че правим достатъчно да събудим възрожденския дух на българина и да пометем скоро това тресящо се от скандали и корупция управление.

- Какво още да кажем на избирателите?

- Гласувайте с бюлетина №10 за ГЕРБ - нека направим това, което трябва!

 

Интервюто взе Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

ДА СЪБУДИМ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ СИ ДУХ И ДА ПОМЕТЕМ ТОВА ТРЕСЯЩО СЕ ОТ СКАНДАЛИ КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДА СЪБУДИМ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ СИ ДУХ И ДА ПОМЕТЕМ ТОВА ТРЕСЯЩО СЕ ОТ СКАНДАЛИ КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2007-05-16 @ 22:05 EEST

Гласувайте за партията създадена от генерали и полковници, Гласувайте за доносниците на РБългария.

ДА СЪБУДИМ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ СИ ДУХ И ДА ПОМЕТЕМ ТОВА ТРЕСЯЩО СЕ ОТ СКАНДАЛИ КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2007-05-16 @ 22:33 EEST

atakuvai ,rumene

 

ДА СЪБУДИМ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ СИ ДУХ И ДА ПОМЕТЕМ ТОВА ТРЕСЯЩО СЕ ОТ СКАНДАЛИ КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2007-05-16 @ 22:47 EEST
Нека пометем управлението, но........вие се каните после да управлявате пак с тях???????????

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди