изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:55 EET
Тошка Янева бе ръкоположена за Велик Майстор на Великата Ложа на Свободните Зидари    
ОбществоСофия. Тържествен ритуал, на който Най-Високо Почитаемият Велик Майстор Брат Триас Мавроматис ръкоположи Сестра Тошка Янева за Велик Майстор на Великата Ложа на Свободните Зидари за Мъже и Жени на България се състоя на 3 юни.

Великият Майстор се избира на всеки три години и Сестра Тошка Янева е първата, която беше избрана да служи като Велик Майстор на първата Велика Ложа на Свободните Зидари за Мъже и Жени в България. Тази историческа Церемония е забележително събитие за всички Масони в страната независимо от тяхното Послушание.
Великата Ложа на Свободните Зидари за Мъже и Жени на България, осветена, инсталирана и основана на 7 май 2005 година чрез Великата Ложа на Свободните Зидари за Мъже и Жени на Англия, признава основните принципи на Световното Масонство, по които се е задължила да обединява Движението на Свободните Зидари за Мъже и Жени в Ориент България и да ръководи Частните Ложи по силата на Древните Задължения, които включват Обичаите, Традициите, Символите и Ритуалите на Царственото Изкуство. Великата Ложа на България почита своята Майчина Велика Ложа на Англия, нейната Конституция, Традиции и Обичаи, като източник на духовно влияние и автентично свидетелство за непрекъснатостта на Масонската Посветителска Верига от незапомнени времена.
Великата Ложа на Свободните Зидари за Мъже и Жени на България е основана от Братя и Сестри посветени в първите три Символични Степени – Чирак, Калфа и Майстор Масон – на Царственото Изкуство в Международния Смесен Масонски Орден „Човешко Право” и Международния Смесен Масонски Орден „Делфи”. Великата Ложа утвърждава равенството между Мъжа и Жената и счита, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права и тъй като са надарени с разум и съвест следва да се отнасят помежду си в Дух на Братство. Поради тази причина Великата Ложа смята, че всеки Човек в качеството си на Търсещ Светлината Профан има право да бъде Посветен в Царственото Изкуство, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически или други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение. Членове на Великата Ложа и на отделните Частни Ложи могат да бъдат свободни мъже и жени с добро име, благ нрав и безупречна репутация, вярващи във високото предназначение на Човека и безпределното могъщество на Всевишния Бог.
Великата Ложа на Свободните Зидари за Мъже и Жени на България е Либерално Масонско Послушание, което работи за слава на Всевишния Бог - Великия Строител на Всички Светове -, когото почита под името Велик Архитект на Вселената и подкрепя всички хора с добра воля, които свободно и без принуда в своя житейски Градеж се стремят към осъществяване на идеалите на Мира, Любовта и Братството. Великата Ложа признава за Масони всички Братя и Сестри посветени в Царственото Изкуство и изповядващи вярата във Върховното Същество и Безсмъртието на Човека - независимо от тяхното Послушание - като им препоръчва да бъдат Солидарни, Толерантни и Смирени един спрямо друг, за да могат в своя Масонски Градеж да следват принципите на Братската Любов, Милосърдие и Истина.
Великата Ложа на Свободните Зидари за Мъже и Жени на България е инсталирана според Канона на Древното Мистично Франкмасонство. В нейните Ритуали е вложен символизма на строителните работи, който води своето начало от средновековните цехови Гилдии на оперативните франкмасони, в които жените са били приемани наравно с мъжете и са били посвещавани в майсторската степен на Царственото Изкуство. http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Тошка Янева бе ръкоположена за Велик Майстор на Великата Ложа на Свободните Зидари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди