изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:10 EET
Модерните афродизиаци - тайствени откровения    
ЛюбопитноОще от древността хората търсят вещества за подобряване на сексуалните възможности.

От незапомнени времена "диетите на любовта" - афродизиаци, които са приели името на богинята на любовта Афродита (афродизиак), са обект както на полемика, така и на тайнствени откровения.

Твърде много вещества се приемат като сексуални стимуланти. Те могат да бъдат екзотични (женшен или рог от носорог), скъпо струващи (черен хайвер и гъби трюфели), хранителни (стриди и целина), подправки (пипер, къри), спиртни напитки (вино от розмарин и градински чай), както и някои лекарствени препарати, отпускани по рецепта.

Може би наистина е вярно, че възбуждащите продукти съществуват от времето на Адам и Ева. Във всички случаи те са известни, макар и с модификации, във всички кътчета на планетата. Луи XІV поддържал сексуалната си ненаситност с отвара от градински чай и розмарин, с която целодневно се опивал.

Маркиз дьо Сад от своя страна бил пристрастен към една особена билка, екстракт от "испанска муха", с която опивал любовниците си. Много от жертвите на плътските му желания обаче преждевременно умирали. И това, както знаем от историята, му коства престой в Бастилията.

Римляните и гърците пък използвали масово чубрицата, арабите - нахута, а ацтеките - ванилията.

В Северна Европа и страните от Източна Европа сиренето и кашкавалът се подправят с кимион за полова мощ. Женшенът е най-цененият стимулант от китайците, които смятат още, че той забавя процесите на стареене.

В Испания фурор предизвикват тестисите на бика. Деликатесът съдържа много големи количества от мъжкия хормон тестостерон. Бедата е в това, че при топлинна обработка хормонът се разрушава. А онези, на които е помогнал този афродизиак, трябва да са благодарни на силата на своето самовнушение.

Дори и до днес тук-там вярват, че прах от рог на носорог увеличава сексуалната сила на мъжа. Хората смятали, че в рогата на животните е скрита сексуалната им сила и плодовитост. Този мит ги е направил символ на прелюбодеянието. Шегите за "рогатите мъже" датират отдавна: още римското право позволявало на всеки, който е изобразен с рога, да съди автора за обида.

Казанова пък преяждал с трюфели, особено през първите дни на пролетта. И накрая, ако искате да изпарите сексуалното желание на любимия или любимата си, сервирайте на масата салата от маруля. Древните гърци я наричали "растението на евнусите".
Всички тези забавни примери са, за да ни напомнят, че природата си знае работата.

Все пак изучени са някои растителни субстанции, които влияят върху половата система на човека. Женшенът, бабините зъби, гинкото, цветният прашец, магарешкият трън са някои от "даровете" на природата, които помагат да се достигне до сексуално удоволствие.

Именно тези и други екстракти под формата на капсули предлага на българския пазар фирма "Медикусфарма", чрез новия си продукт "Еромакс". Той е осъществен като бързо действащ еротичен стимулант, съдържащ изцяло концентрирани екстракти от естествени биологични продукти.

"Еромакс" е универсална добавка - и за мъже и за жени. Цялостно продуктът действа за бързо и здравословно повдигане на тонуса - както с цел емоционално и сексуално стимулиране (естествена "виагра"), така и за подобряване на общия хормонален статус (вкл. плодовитостта у мъже и жени), за борба с депресивните състояния, слабото кръвообращение, ниското ниво на физическа и умствена работоспособност и в крайна сметка, за предотвратяване на преждевременното състаряване на организма.

fasion.bg

 


Сходни връзки

Модерните афродизиаци - тайствени откровения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди