изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:39 EEST
ХИЛЯДИ ПЯХА “ДЖУЛАЙ МОРНИНГ” ЗАЕДНО С ДЖОН ЛОУТЪН ОТ “ЮРАЯ ХИЙП” В КАМЕН БРЯГ    
Общество Никога Джулая край Камен бряг не е бил по-истински, вълнуващ и впечатляващ. Кой от ветераните на известното хипарско движение е можел да си представи, че един ден край скалите на култовото каварненско село ще може да припява на изпълнителя на песена “Джулай Морнинг”?

Това, за което може би са мечтали поколения хипари, пънкари и рокери – вчера стана факт. Хиляди, ако не и десетки хиляди, посрещнаха утрото на 1 юли заедно с рокдинозавъра Джон Лоутън от легендарната група “Юрая Хийп” край Камен бряг. И то с песента му, която в средата на шейсетте години на миналия век даде името на обичая “Джулай Морнинг”.

Минута-две преди да стане 5.30, пурпурният диск на слънцето се показа над морето и започна да се издига. Тогава от сцената край местността “Огънчето” се издигна гласът на Джон Лоутън. Думите на песента веднага бяха подети от множеството, което като хипнотизирано, пееше и гледаше към морето.

Беловласи мъже си спомняха навярно за първата любов, влюбени младежи се целуваха прегърнати и гледаха заедно към бъдещето, тийнейджъри мечтаеха да срещнат най-красивото момиче.

Множеството се изсипа веднага след края на концерта на “Менуар” на стадиона в Каварна, завършил в 2.30 часа. Върволица от коли и мощни мотоциклети се извиха към малкото селце, което обаче е едно от най-известните в страната. Пламнаха огньове – един, два три, да се чудиш кой е истинският, с газа, който извира от недрата на скалата. Нямаше време за сън, защото слънцето, което още не се виждаше, беше окървавило въздушните облаци.

На импровизираната сцена първи застана приятелят на Б.Т.Р Самеца, после Наско изпя “Време за любов” и веднага подаде микрофона на Джон Лоутън.

Купонът започна.

Текст и снимки Димитър АПОСТОЛОВ

СНИМКИ ОТ УТРОТО

 


Сходни връзки

ХИЛЯДИ ПЯХА “ДЖУЛАЙ МОРНИНГ” ЗАЕДНО С ДЖОН ЛОУТЪН ОТ “ЮРАЯ ХИЙП” В КАМЕН БРЯГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди