изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:31 EEST
ЧЕРЕН ФЛАГ ПРЕД РЕГИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР Е.ОН    
ОбществоВ затворен ковчег погребаха първия загинал при трагичния инцидент във вторник. Днес е погребението на колегата му. Борят се за живота на оцелелия

Вчера следобед в затворен ковчег бе погребан единият от двамата служители на Е.ОН, които изгоряха като факли при катастрофа със служебен автомобил миналия ден в Добрич. 40-годишният Красимир Желев оставя две деца. Мъжът работи от 17 години в електроразпределителното дружество в Добрич. Той и  двамата му колеги са работели като елмонтьори в отдел "Ниско напрежение" към Е.ОН в Добрич. Днес ще бъде погребението на другия загинал енергетик - 57-годишният Костадин Великов. По желание на семейството му, неговото погребение е ден по-късно, научи НДТ. Той също ще е в затворен ковчег. К. Великов също е семеен и има две деца. Работи от 14 години в дружеството. Колегите им споделиха, че са били много добри и съвестни служители. Те още не могат да проумеят и да приемат случилото се при нелепия инцидент във вторник.
Вчера продължаваше борбата за живота на третия пострадал. 30-годишният Мирослав Колев е единственият оцелял при катастрофата, но е настанен с над 90 процента изгаряния в Клиниката по изгаряния към Военно-морска болница във Варна. След извършената в деня на инцидента операция, той бе в реанимация. Вчера негови колеги от Добрич и Варна са давали кръв. Колегите и компанията правят необходимото, за да му помогнем, казаха от Е.ОН. Той също е семеен.
Мирослав е излетял през предното стъкло на служебния автомобил "Робур" с автостълба при сблъсъка на колата в светофара. Първите пристигнали на местопроизшествието таксиметрови шофьори казаха, че той е бягал като жива факла. Бил в съзнание и казал, че черно БВМ е препречило пътя им. Това е една от версиите, по които работи полицията, за да изясни причините автомобилът, който е отивал на повреда, да се блъсне в светофара. Както НДТ вчера писа, това е предизвикало взрива на резервоара, довел до трагедията. От КАТ съобщиха, че работят по няколко версии по случая.  Продължават разследванията на КАТ. А също и на  Инспекцията по труда и НОИ, които също водят свое проучване на случая, който е и трудова злополука. Вчера те имаха среща с ръководството на Е.ОН. Отхвърлена е версията, че двамата енергетици са загинали от електрически ток, каза директорът на Инспекцията по труда Младен Мартинов. Радио Варна съобщи, че "Възможните причини са попадане на искра от горещия двигател или искра, възпроизведена от удара на ламарини. Служителите на Е.ОН не са успели да излязат от колата, защото са били затиснати от стълбата - част от оборудването на автомобила. Инспекцията по труда в Добрич започва проверка на организацията на работа, дали тримата служители са били инструктирани, по какъв повод са пътували. Договорите им в дружеството са изрядни". По информация на агенция "Фокус": "От направената проверка е установено, че електрическата система е изключила след удара в 14.05 часа. В момента се работи по версията, че резервоарът на фирмения автомобил е бил пробит и изтеклото гориво се е възпламенило. Резервоарът е в кабината между двете седалки и огънят е обхванал автомобила много бързо. Работниците вероятно са били в шок, а и кабината е деформирана от удара и е било затруднено излизането на работниците, обясни още инж. Мартинов. Той уточни, че от КАТ изясняват имало ли е друг автомобил, участник в инцидента. Трудовите инспектори проверяват маршрута на колата на E.OН, както и имал ли е право шофьорът да я кара. Очакванията на инж. Мартинов са до края на седмицата да се изясни има ли нарушения на трудовата дисциплина, довели до инцидента".
Вчера черен флаг в знак на траур бе спуснат пред сградата на Е.ОН в Добрич. От компанията заявиха, че разходите за погребенията ще бъдат изцяло поети от компанията. Ръководството на E.ОН се ангажира да подкрепи и подпомогне семействата на загиналите и техния ранен колега. От ръководството на електроразпределителното дружество разпространиха до медиите съобщение, в което се казва, че "ръководството и служителите са покрусени от вестта за трагичния пътен инцидент в Добрич, който отне живота на двама служители на компанията, а трети е приет с множество изгаряния във Военноморската болница във Варна. Загиналите са на 57 и 40 години и са дългогодишни служители, оставят семейства и деца. Ръководството на E.ОН България изказва дълбоките си съболезнования на семействата на загиналите и лично се ангажира да ги подкрепи и подпомогне в този изключително тежък момент, се казва още в съобщението."
В съобщението се казва, че ръководството и служителите на Е.ОН горещо се молят третият им колега да оцелее и компанията ще използва всички възможни средства, за да подпомогне неговото възстановяване. Съобщава се, че на местропроизшествието е пристигнал Пламен Денчев, член на Управителния съвет на Е.ОН България Мрежи и компанията ще излезе с официално становище за автомобилната катастрофа, след като приключи разследването на Оперативната-следствена група на Регионалната дирекция на вътрешните работи град Добрич, както и след изготвянето на доклада на назначената експертна комисия на компанията, свикана да разучи причините за фаталния инцидент.
Обажданията в електронни медии на граждани, че гасенето на пламналия автомобил е закъсняло, е несериозно, каза за НДТ директорът на областна дирекция "ПБЗН" Димчо Симеонов. Той обясни, че сигнал за горящия автомобил е получен в диспечерския пункт на дирекцията в 14.04 часа. Тогава имало само една противопожарна кола, останалите били на произшествия. Междувременно последвали и много други обаждания на граждани за горящата кола на Е.OН. Свободният автомобил пристигнал на мястото 3-4 минути след подаването на сигнала. Имало затруднение, тъй като по булеварда били струпани моторни превозни средства. Началникът на дежурната смяна заварил "Робур"-а да гори. Веднага започнало гасенето. "Не е можело по никакъв начин да се помогне на пострадалите" - каза Димчо Симеонов. Той обясни, че резервоарът се възпламенил още при удара от цялото количество бензин в него.
Обгорелият Мирослав Колев продължава да е в критично състояние, казаха в следобедните часове вчера от Воненноморската болница във Варна. Той бе в термичен шок и на апаратно дишане. Няма промяна в състоянието му от деня на катастрофата, допълниха лекари. НДТ

 


Сходни връзки

ЧЕРЕН ФЛАГ ПРЕД РЕГИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР Е.ОН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди