изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:48 EEST
Иван Иванов: В България има четири вида отровни змии    
ЕкологияСофия. В България има четири вида отровни змии. Най-отровни са пепелянката и усойницата. Едната се среща високо в планините, другата в равнините. Това каза пред Агенция Фокус Иван Иванов, директор на Софийската зоологическа градина.

Запитан по какъв начин точно могат да се разпознаят различните видове, той обясни, че пепелянката е пепеляво-кафеникава, усойницата е сивкава, медянката е червена, като тя е застрашен вид и е много рядка, смокът-стрелец е сивкав на цвят.По думите му това са окраските на отровните змии, а другите, смокове или водни змии, са зеленикаво-сивкави със зелени или бели кореми.
Според Иванов хората грешат като смятат всяка змия за отровна. Той обясни, че неотровните по никакъв начин не застрашават човека и те хапят само ако ги закачат. Той обясни, че някои неотровни змии дори са полезни. “Там, където има смокове, няма плъхове”, каза Иванов.
Людмила СПАСОВА
 


Сходни връзки

Иван Иванов: В България има четири вида отровни змии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди