изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:26 EEST
Стрелба и четирима ранени в "Белите брези" (ОБЗОР)    
Ред и сигурност София. Престрелка възникна тази вечер в столичния квартал “Белите брези” на ул. “Проф. д-р Димитър Атанасов”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Общо четирима души са ранени, потвърдиха за Агенция "Фокус" от Националния медицински координационен център.

"Фокус" от Националния медицински координационен център. Дете на 6 месеца с инициали В. Р. е простреляно в лявата ръка. Жена с инициали М. Р., вероятно майка на детето, на 26 години, е ранена в десния крак. 35-годишен мъж - с инициали И. П. е ранен в лявата ръка. И тримата са настанени в института “Пирогов”. Закарани са там с линейка на центъра. Мъж с инициали М.Д, ранен в главата, е закаран във Военна болница.
Простреляните са едно семейство – македонец, сръбкиня и детето им, както и още един македонец, който е улучен в главата. Дълго време беше противоречива информацията, както за броя на ранените, така и за тяхната националност.
Един от простреляните тази вечер в ж.к. “Белите брези” е в тежко състояние, по разкази на свидетели. Мъжът е бил прострелян в главата. По него е било стреляно докато бил във вътрешния двор на кооперация на столичната улица “Проф. д-р Димитър Атанасов”. Вторият ранен мъж е бил застигнат от куршум докато, тичайки, се е измъквал по улиците. Видимо обаче състоянието му не е било толкова тежко. Малкото дете е простреляно в ръката, по разкази на свидетели. По думите на очевидец – жената можело и да не е засегната от куршумите, обаче била в истерия, крещяла, и не може да се прецени дали е пострадала. Тя също е откарана в лечебно заведение. Трима от пострадалите са живели под наем в кооперацията.
По думите на живеещ наблизо – са били чути около десет изстрела. Трима са били стрелците в столичния квартал “Белите брези”, пак според съседи и свидетели. И тримата са били с качулки и са открили стрелба пред входа, разказа пък друг свидетел на инцидента. Свидетелят обясни, че един от стрелците е влязъл във входа. По думите му – още никой не е видял мъжете да бягат от местопрестъплението. Събралите се пред кооперацията на ул. “Димитър Атанасов” 13, бивша “Праскова”, коментират, че е възможно стрелците още да са в кооперацията.
На място са екипи на полицията, които разпитват живеещите наблизо. Пристигна и пожарна, която осветява района на инцидента, докато продължава огледът и работата на специализираните екипи.
Никола ЛАЛОВ

Агенция “Фокус” припомня:

Престрелки в кв. “Белите брези”


19 август 2003 г.
На кръстовището на булевардите “България” и “Гоце Делчев” в София Филип Павлов Найденов-Фатик е убит. При стрелбата е ранен и шофьорът на Фатик-син, Румен Желязков, по прякор Жабата е ранен при стрелбата (Румен Желязков е намерен Мъртъв през месец април 2005 г).
Филип Найденов-Фатик, син на покойния оръжеен търговец Исмет Шабан Фатик. Според източници от полицията Филип Павлов Найденов-Фатик се занимава с износа на каптагон и оръжие. Фатик-син е свързан с почти всички бивши силови групировки и с босовете на подземния смят. Твърди се, че е имал общ бизнес и с Поли Пантев, който е убит на 9 март 2001 година заради 600 килограма откраднат кокаин. Фатик поема бизнеса на бащи си, собственик на фирма "Сунимекс", който се е занимавал с търговията с оръжие и каптагон.
Според източници от спецслужбите Фатик се е занимавал с престъпен бизнес още преди 1989 г., в следствие е загубил покровителите си, но след 2000 г. е възстановил позициите си в бизнеса. Предполагаема причина за убийството е разчистване на сметки сред разпространителите на наркотици в страната.
През 1978-ма - той влиза в затвора заради автомобилна катастрофа, при която загива момиче. Излежава 2 години в Софийския затвор и 2 години в затвора в Пазарджик.

7 март 2003 г.
От засада е прострелян Цветан Василев-Хафти. От сигурна смърт го спасява намиращият се наблизо патрул от Шесто РПУ.

16 август 2002 г.
Срещу Илиян Версанов се стреля в заведението “Двете халби” в кв. “Белите Брези”. Версанов е прострелян в крака и е настанен в Пирогов. По-късно по обвинение в престъплението са задържани 27-годишният Рехджан Реджеб Низан, известен като Софийския Роко и Димитър Вучев -Демби. Основната версия, по която работи тогава полицията е, че причина за покушението е дълг от 50 000 долара на Версанов към Антон Милтенов - Клюна. Впоследствие е заведено дело срещу Антон Милтенов –Клюна във връзка с покушението. Заседанията по делото продължават дори и след убийството на Клюна на 31 юли 2005 г.

14 януари 1994 г.
В кв. “Белите Брези” са убити по погрешка полицаите Марин Чанев и Георги Георгиев – Индианеца, от свой колега – сержант Митьо Петров. Инцидентът става пред жилището на Иван Иванов – собственик на казино "Севастопол" , съдружник на Карамански и бивш полицай.


Покушения срещу чужденци

11 май 2006 г., Долна баня
Намерен е трупът на турския бизнесмен Явуз Капаноглу с ножица в гърлото. Тялото е овързано с тиксо и е открито в апартамент, ползван от убития. Турчинът е купил преди време профсъюзната база в града и е собственик на хотел „Преслав" в Златни пясъци.

24 октомври 2004 г., София
При стрелба на столичния бул. “Витоша” пред заведението “Upstairs” в близост до кръстовището с улица “Кърниградска” е прострелян – Дмитрий Русевич Минев, известен като Димата Руснака. След стрелбата Минев е откаран веднага от охраната си в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, където е настанен в шокова зала. Въпреки усилията на лекарския екип Дмитрий Минев умира. Дмитрий Минев - Руснака е обявяван многократно за издирване. Регистриран е за рекет, измама, фалшифициране на документи и има издадена условна присъда. Името на Дмитрий Минев- Руснака добива обществен популярност около т. нар. “гангстерска война” през 1993 - 1994 г. Тогава МВР обявява Дмитрий Минев и Красимир Маринов-Маргина за издирване. Това става причина и те да заминат за чужбина.

20 юли 2004 г., София
В София е убит сириецът Локман Ибрахим. Убийството е извършено в столичния квартал Зона Б-5. Сириецът, който има българско гражданство, е прострелян в главата пред очите на близките си. Убиец е стрелял от мотоциклет и е избягал. Дейността на Ибрахим е свързана с разпространението на наркотици.

8 март 2003 г., София
Пред хотел “Амбасадор” в главата е застрелян 39-годишният молдовец с придобито българско гражданство Степан Рибаков. Според една от версиите убийството му е свързано с това на Илия Павлов, извършено ден по-рано. Впоследствие са задържани Серафим Антонов и Росен Митров. Срещу тях е заведено дело за 200 000 лв. във връзка с убийството на Рибаков. Предполагаемият извършител на убийството е Серафим Антонов, а Росен Митров е негов съучастник.

 


Сходни връзки

Стрелба и четирима ранени в "Белите брези" (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди