изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:49 EEST
Загадъчните кръгове в пустинята Намиб    
По света Неръкотворни, загадъчни кръгове върху каменистата почва, които могат да се видят на много места в пустинята Намиб, са загадка за науката, съобщи ИТАР-ТАСС.

Теориите за произхода им са много. Включително че са дело на извънземни. Те обаче не удовлетворяват учените.

Сред огромния брой предположения сериозно се разглеждат две теории. Първата е, че тези кръгове с диаметър от два до десет метра, са последствие от интоксикация на почвата от Euphorbia damarana - отровно дърво, наречено още млечен храст. Вторият, че са следи от малки астероиди, посипали се като "дъжд" на Земята. Поясът от подобни кръгове може да се види по западните покрайнини на пустинята Намиб - от Ангола до южните части на Оранжевата река.

Най-много кръгове има на територията на резервата Намиб Ранд. Сътрудниците му са измислили остроумен начин за печелене на пари от вълшебните кръгове. Всеки посетител на природния резерват може да си купи само за 60 долара един от феномените за лично ползване или да го подари на роднини и близки.

Купилите следите от "извънземните гости" получават сертификат и копие на кръга от глина в умален размер, на което е поставен пореден номер. Що се отнася до сертификата, в него се посочват името на собственика и точните координати на неговия кръг. Изказва се и благодарност за парите, които ще бъдат използвани за опазване на дивата природа в една от най-великите африкански пустини. BgNewsroom
 


Сходни връзки

Загадъчните кръгове в пустинята Намиб | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди