изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:09 EEST
Уволнен зам.-шеф: Манол Велев въртеше Тотото    
НовиниВсички обществени поръчки в Българския спортен тотализатор са с предизвестен победител - той е бил избиран от съпруга на председателката на ДАМС Весела Лечева - Манол Велев.

Това твърди в писмо до председателя на НС, главния прокурор, вътрешния министър, министъра на финансите, директорите на ГДНСБОП и НСС, председателите на Комисията за защита на конкуренцията и на Комисията по корупция Нели Димитрова, бивш заместник-изпълнителният директор по финансово-икономическите въпроси в БСТ. Поводът за писмото - скрита приватизация на спортия тотализатор. Димитрова е освободена на 12 юли от работа ден след покушението срещу Велев, съобщиха от БСТ за БГНЕС. Причината - злоупотреба с 6 000 лв.
\"Пристъпвам към написването на този материал, защото съм силно притеснена за бъдещето на БСТ и начина, по който се управлява през последните две години. Работата ми в БСТ започна през декември 2005 г. Бях поканена на среща в кабинета на г-жа Весела Лечева и тя ми предложи да вляза като икономически директор в новия й екип на БСТ\", пише Димитрова. (БСТ е длъжен да отделя 22% от печалбата си за ДАМС - бел.ред.) В писмото тя разказва, че след като е одобрена за работа от Лечева и повторно - от съпруга й Манол Велев, Димитрова била задължена да му носи всеки понеделник счетоводни извлечения и справки за всички плащания през изтеклата седмица. Основната цел на Велев била всички обществени поръчки да бъдат одобрявани от него.
Изпълнителният директор Иван Иванов, от своя страна, държал Димитрова изолирана от всички икономически проекти и документи, споделя тя. Повечето служители в Тотото били без необходимата квалификация за заеманата от тях длъжност. Според колеги от районните центрове умишлено не са се въвеждали нови игри и не се развиват съществуващите, за да се спре развитието на постъпленията и по този начин да се улесни бъдещата приватизация на Тотото. Условията на конкурсите се изготвяха като правило от Пламен Немчев (консултант на граждански договор по обществени поръчки) и Васил Мароков (ръководител направление \"Маркетинг\"), пише уволнената Димитрова. Маниерът на Иван Иванов е никога да не използва свои служители за решаване на проблеми в БСТ, а да ползва външни изпълнители, с които сключваше консултантски договори.
Едно от първите неща, които направи Весела Лечева, след като пое поста председател на Държавната агенция за младежта и спорта бе да отстрани от поста й - шефката на тотото Ирена Кръстева, която е в тесни връзки с Васил Иванов - Лучано. /Двамата са замесени в скандалната приватизация на зала \"Универсиада\" и хотелски комплекс на \"Златни пясъци\"./ Дни след като е отстранена от длъжност Ирена Кръстева обявява, че Васил Божков е в основата на смяната на ръководството на Българския спортен тотализатор. Кръстева заявява, че е в ход схема за превземането на държавното тото от Васил Божков-Черепа, известен като един от най-големите оператори на фирми в хазарта. dir.bg
 


Сходни връзки

Уволнен зам.-шеф: Манол Велев въртеше Тотото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди