изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:21 EET
МЪЖ ОТ С. ЛОВЧАНЦИ СЕ ОТРОВИ С МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ    
Здраве42-годишният Пламен Иванов Панайотов от с. Ловчанци е починал в Многопрофилната болница за активно лечение, след като се отровил с метилов алкохол, научи НДТ.

 Мъжът бил приет в тежко състояние в Отделението за анестезия и интензивно лечение в 9.50 часа в неделя. Повикан бил консулт от Второ вътрешно отделение. Въпреки усилията на лекарите, в 3,15 часа след полунощ Пламен Иванов починал. Направените в Токсикологичната лаборатория на Военната болница във Варна изследвания установили наличието на 1, 47 промила метилов алкохол.
Съселяни на Пламен Иванов недоумяват с какво се е отровил. В селото по принцип няма кръчма. Има само магазин за хранителни стоки, в който се продава единствено бира. Починалият не прекалявал с алкохола. Той бил разведен, безработен, живеел при родителите си в селото. В петък бил в Добрич и се предполага, че се е черпил с приятели. С кого и с какво обаче е неизвестно. В събота на Пламен Иванов му прилошало, в неделя линейка го откарала в болница.
Това е поредната жертва на метиловия алкохол в Добричка област. През първите четири месеца на годината починаха шест души. Смъртните случаи спряха, когато в началото на май бе задържан С. П. - на 44 години. При обиск в дома му бяха открити 150 литра спиртни напитки - водка, ракия и мастика, в пластмасови и стъклени бутилки без бандерол. Наскоро отново бе открит нередовен алкохол в склад на магазин за хранителни стоки в Балчик. Това стана на 10 септември - при специализирана съвместна операция на местното полицейско управление и териториална дирекция \"Митнически контрол\". Открити бяха 665 литра ракия в двулитрови пластмасови бутилки без бандерол. НДТ

 


Сходни връзки

МЪЖ ОТ С. ЛОВЧАНЦИ СЕ ОТРОВИ С МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди