изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:59 EEST
Първанов покани Кадафи на гости    
НовиниСлед като покани семейство Никола и Сесилия Саркози на официално посещение, президентът Георги Първанов покани и либийския лидер Муамар Кадафи. Това става ясно от съобщение на МВнР.

Заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев е връчил днес на либийския си колега Абделати Обейди покана от президента Георги Първанов до либийския лидер Муамар Кадафи да посети България. Визитата на Чаушев в Джамахирията е първото посещение на официален български представител след завръщането на медиците у нас преди два месеца, предаде БНР. Българската и либийската делегации са изразили задоволството си от приключването на казуса с българските медици, \"задържани в Либия\", както съобщава МВнР. Изтъква се увереността на двете делегации, че разрешаването на случая предоставя възможност за поставяне на ново начало в българо-либийските отношения. Двете делегации подчертаха своето желание за активизиране и разширяване на сътрудничество във всички области от взаимен интерес, за което съществува огромен потенциал. По време на разговорите бе връчен и оригиналът на поздравителна телеграма от президента Георги Първанов до лидера на Първосептемврийската революция полк. Муамар Кадафи по повод националния празник на Джамахирията. Беше поставен и въпросът за издаване на разрешение от либийските власти българската авиокомпания „България еър” да получи правото да извършва редовни полети по линията София – Триполи. В рамките на срещата бе обсъден и въпросът за купуване на имоти за българското посолство в Триполи и за резиденция на либийския временно управляващ в София.
dir.bg
 


Сходни връзки

Първанов покани Кадафи на гости | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди