изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:24 EET
В СВОЯТА 12 НОЩ НА ДОБРОТО "МАЙЧИНА ГРИЖА" СЪБРА 22 856 ЛЕВА ЗА ДАРОВИТИ ДЕЦА    
НовиниНад 200 гости събра в петък вечерта в ресторант \"Добруджа\" дамски клуб \"Майчина грижа\" за своя 12-и благотворителен бал. По традиция той се провежда в навечерието на Деня на християнското семейство - 21 ноември.
Сред учредителите на клуба и настоящ почетен член е посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова. Почетен член на \"Майчина грижа\" е и първата дама на България Зорка Първанова. Сред гостите на вечерта бяха нареченият от Бойко Борисов \"знаме на кметовете\" градоначалник на Каварна Цонко Цонев, преизбраният кмет на Тервел Живко Георгиев и новоизбраният на Балчик Николай Ангелов, както и част от стипендиантите на \"Майчина грижа\". Поздравителни адреси дамите получиха от Нешка Робева и министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, която даде своя принос от 200 лева по набирателната сметка на клуба.
Те бяха поздравени от почетния председател на \"Майчина грижа\" Сиса Павлова, която не можеше да присъства, но пожела: \"Бъдете благословени  с добротата, която носите в себе си\". Дамите от клуба бяха приветствани от председателя на Общинския съвет в Добрич и лидер на ГЕРБ за областта, член на ИК на партията Румен Иванов, който посочи, че клубът се е превърнал в емблема на благородството. Зам.-кметът Камелия Койчева поднесе поздравителен адрес и от името на кмета Детелина Николова.

През годините на своето съществуване клуб \"Майчина грижа\" е подпомогнал над 250 даровити деца - сираци, полусираци и в крайно тежко материално положение, съобщи председателката му Сабина Дукова. Средствата се набират от ежегодните благотворителни вечери. Досега за стипендии на ученици и студенти са разпределени над 150 000 лева. Само през миналата учебна 2006/07 година те са били 23-ма - 16 ученици и 7 студенти, които са получили стипендии на обща сума 9520 лева, събрани на миналогодишния благотворителен бал.  Досега стипендиите са били по 50 лева на месец за ученици и по 80 лева за студентите. Амбицията на дамите от \"Майчина грижа\" е  да успеят да им осигурят по-високи стипендии за следващата учебна година.
Други 1500 лева от набраните през миналата година средства са отпускани като еднократни помощи на талантливи деца за участия в конкурси, фестивали, олимпиади и други детски и младежки инициативи. Дамите са зарадвали абитуриенти в тежко материално положение, подпомогнали са и родилно отделение и отделението за новородени в МБАЛ в Добрич. В своята вечер на доброто дамите отличиха по традиция и дарители. Тази година почетния плакет Сабина Дукова връчи на семейство Маргарита и Йордан Вашеви.
Още със закупуването на куверта си гостите на благотворителния бал дадоха своя принос към набирането на средства. Бяха организирани интересна благотворителна томбола с много привлекателни награди и търг с произведения на изкуството. Само от томболата приходите бяха 3 500 лева. Голямата награда в томболата бе нова година за двама на остров Тасос, спечелена от съпругата на бизнесмен. Семейство от Добрич, което спечели друга от големите награди - телевизор, го дари на приюта към храм \"Света Троица\". Оказа се, че всеки втори талон от томболата печелеше и почти всички гости си тръгнаха с подаръци. Сред тях златен медальон с Богородица, уикенд за двама в Албена, много маркови уреди за дома и още куп интригуващи награди.
На търга бяха разиграни, отново с благотворителна цел, много произведения на изкуството, дарени от авторите им. Бизнесменът Атанас Атанасов, който бе един от най-активните в наддаването, откупи иконата \"Богородица Умиление\" на иконописеца Пламен Пенев за 950 лева. Той даде и 1200 лева за портрет, нарисуван от художника и изкуствовед Димитър Грозданов. Собственикът на строителната фирма \"Сплендид\" Йордан Андреев откупи за 1300 лева картината \"Огън\" на младия художник Павел Митков. Негови творби са притежание на покойния папа Йоан Павел ІІ, на краля на Белгия Алберт, на президента на Русия Владимир Путин, на кмета на Москва Юрий Лужков, на сенатор Хилъри Клинтън. Стоматологът д-р Караниколов даде най-високата цена от 1001 лева за 12 късмета за новогодишна баница с масивно златно покритие от 24 карата, изработени в Монетния двор в София. На търга бяха разиграни още  триптих върху кожа, дело на художничката Велина Христова, както и картина \"Настроение\", която е и енергиен стимулатор, откупена от Даниела и Юлиян Димитрови, сребърна монета, посветена на приемането ни в ЕС. Много емоции предизвика и наддаването за фланелка, предоставена от кмета на рок-столицата Каварна Цонко Цонев. На нея са имената на световноизвестните изпълнители и групи, посетили Каварна през последните четири години, сред които \"Меноар\", \"Дийп Пърпъл\", \"Саксън\", Рони Джеймс Дио, Глен Хюс и др. Фланелката е с номер 23 - номера, с който Цонев бе вписан в интегралната бюлетина на местните избори. Стана ясно, че с такива са играли ветераните от националния ни отбор като Емо Спасов, Влади Александров, Тони Здравков, Вили Вуцов и много други, участвали в мача, с който Цонев закри предизборната си кампания. Тя бе купена за 500 лева и стана собственост на Йордан Вашев. Водещата на благотворителната вечер и успешно ръководила наддаванията Лилия Вучкова, също предостави за търга два броя от списанието \"Диета и красота\", на което е главен редактор, с 6-странично интервю със съпругата на президента Зорка Първанова.
Домакини и гости бяха поздравени с изпълнения на някои от талантливи стипендианти - възпитаници на СОУ \"Св. Климент Охридски\", които с думи и музика изразиха своята благодарност за подкрепата, която получават от Дамски клуб \"Майчина грижа\". Сред тях и финалистката от \"Music Idol\" Гергана Коева. Тя шест години е била стипендиант на \"Майчина грижа\". Стана ясно, че предоставя хонорара си за подпомагане на други деца. Много настроение предизвикаха и народните ритми на малките артисти от детската танцова студия \"Добруджа\", а оркестърът на Любо Байчев допринесе за страхотното настроение на гостите.
По време на благотворителната вечер бяха обявени и много персонални стипендии, предоставени от бизнесмени, съдебни изпълнители, нотариуси за децата на \"Майчина грижа\".
Равносметката е събрани на 12-ия благотворителен бал на \"Майчина грижа\" 22 856 лева за подпомагане на даровитите деца на Добрич. 
Дамите от клуба многократно изразяваха и отново - чрез страниците на НДТ, изразяват своята огромна благодарност към всички добруджанци, присъствали на бала, както и към многобройните дарители, благодарение на които този бал стана един прекрасен факт от живота на Добрич!
 


Сходни връзки

В СВОЯТА 12 НОЩ НА ДОБРОТО "МАЙЧИНА ГРИЖА" СЪБРА 22 856 ЛЕВА ЗА ДАРОВИТИ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди