изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:41 EEST
ВСЕ ОЩЕ ИЗДИРВАТ УБИЕЦА, РАЗФАСОВАЛ КРАНЕВЕЦ    
НовиниГлавата на убития липсвала. Ръцете били вързани. Засега имало само насоки за евентуалния убиец. Предполага се, че става въпрос за битов скандал. В Кранево все още не бяха обявили официално за смъртта на 37-годишния Владимир Любенов

До вчера в кметството в село Кранево не бяха получили официално потвърждение, че именно жител на селото е убитият. Не бе търсен и кметът - за съдействие по организиране на погребение, нито пък е била информирана майката, обясни кметът Румен Николов. Засега идентификацията на убития като 37-годишния Владко от Кранево е само по вторични белези, по намерени дрехи и други белези, коментираха от полицията. Окончателното потвърждение може да дойде едва след ДНК-анализ. Припомняме, че до първа буна /откъм \"Златни пясъци\"/ на рибарското селище на Кранево на 22 ноември  около 15 часа бяха намерени три части от трупа на мъж. Според хора от селото, главата е липсвала. Намерена е част от торса с вързани на гърба с белезници ръце. Краката са били отрязани. От ОД \"Полиция\" - Варна потвърдиха за НДТ, че главата на убития не е намерена. Ръцете наистина са били вързани, но не може да се каже, че са били на гърба, тъй като той липсвал.
Полицаите предполагат, че битов скандал е довел до зверството. НДТ научи, че имало само насоки, но не е доказано кой е убиецът на 37-годишния мъж. От полицията във Варна отхвърлят хипотезата, която се разпространяваше по-рано, че убийството е с цел донорство на органи. Обясниха, че вътрешностите на убития са налице. Дългогодишни криминалисти коментират, че човекът, способен на подобно зверство, най-вероятно е млад мъж без образование, който реагира първосигнално и по всяка вероятност не работи.
Все още от полицията не се ангажират да посочат преди колко време е извършено убийството.
Според хора от селото, Владимир често отсъствал за известно време от Кранево. Предполагат, че е ходел да си търси работа или се е запивал някъде. Владимир Любомиров бил безработен и зависим от алкохола, коментираха хора от селото. Казват, че не бил много добре. Семейният лекар, при който е записан обаче каза, че той не е бил здравноосигурен и за петте години, откакто се води при въпросния джи пи, не е ходил нито веднъж на преглед.
Съседи разказаха, че Владко постоянно се губел за известен период от време. \"Ходи уж да работи, но къде работи, какво прави, кои са му приятелите - не се знае\" - коментира съседка. Краневци твърдят, че мъжът се хващал понякога да поработва в строителството, друг път да нацепи дърва или да пренесе въглища. Живеел с майка си Наталия, бивша учителка. Преди години семейството се заселило в Кранево. Били доста имотни. Имали апартаменти във Варна,  Добрич, голяма къща в Кранево. Но заради алкохол започнали да продават. Останал им само един етаж от къщата в Кранево. Преди няколко години бащата - бивш ревизор в Албена, починал. Сега майката на Владко е на около 78 години. От година-две се придвижва с патерица и бастун. Съседка разказа, че през лятото за около два месеца майката и синът били в някаква вила. 
След откриването на частите от трупа, в Кранево е пристигнал цял автобус с полицаи от Варна, които са претърсвали района, за да открият евентуално други части от трупа.
 


Сходни връзки

ВСЕ ОЩЕ ИЗДИРВАТ УБИЕЦА, РАЗФАСОВАЛ КРАНЕВЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди