изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:57 EEST
Майките отслабват по-бързо, ако спят повече    
Здраве Жените, родили скоро своите бебета, могат да се отърват от натрупаните килограми не чрез диета, а чрез повече сън. Това е изводът от изследване, направено в Харвардския медицински колеж в Бостън. Учените изследвали 940 жени на средна възраст 33 години непосредствено преди да родят и до първата година след това.

Те установили, че онези от тях, които спели по 5 часа и по-малко в денонощието през първите шест месеца след раждането, били три пъти по- склонни да запазят качените килограми по време на бременността.

Новите майки, които имали спокойни бебета и спели по 7 часа и повече, намалили теглото си много по-бързо и без строг хранителен режим.

Липсата на достатъчно сън от известно време се свързва с напълняването и с други хранителни проблеми, така че изследователите не са никак изненадани.


Те смятат да продължат с тестовете, за да установят по-добре зависимостта между съня и излишните килограми.

Резултатите ще накарат много майки, чиито новородени се будят често, да се чудят от къде да намерят повече време за сън.


А именно през първите 6 месеца след раждането е най-трудно, защото бебетата спят на пресекулки. Ще трябва да викат на помощ татковците, няма как.

 

 


Сходни връзки

Майките отслабват по-бързо, ако спят повече | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди