изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:07 EET
Финикс е градът, където Слънцето прекарва зимата    
Забележителности

В египетската митология птицата феникс умира в огън и се ражда от пепелта му. Новодошлите до американския град Финикс, Аризона, могат лесно да забележат, че това е град, облят в слънце. Като столицата на щат, Финикс е толкова съвременен, колкото всеки друг американски метрополис - има активна сцена на изкуствата и бързо развиваща се икономика.



 

 

Финикс е столицата на американския щат Аризона. Този изкъпан от слънце град, петият по големина в страната, който се гордее с 300 слънчеви дни в годината, нараства бързо. Във Финикс има почти 1.5 милиона пребиваващи. Въпреки че е най-големият град на югозападния район, най-голямата атракция на Финикс е земята, която го обгражда: голям простор от дива пустиня.

Започнете своята обиколка на града от курорта „Финикиецът". Настанен в основата на планината Camelback в Scottsdale, този курорт от 250 акра предлага широки гледки на простиращото се населено място. Вземете си питие и излезте навън, за да се насладите на блещукащите светлини на града.

Тръгнете по пътя на Camelback до центъра и Вирджиния, за да вкусите от старите времена на Финикс. Durant's ресторант е облепен с тапети, където големите клечки във Финикс са се събирали в миналото, за да кроят сделки и да ядат големи пържоли. Ако сте вътрешен човек, влезте през кухнята. Само хората, които не са от града, използват предната врата.

Искате закуска? Там може винаги да има тълпи, но заведението Matt's Big Breakfast (Голямата закуска на Мат), си заслужава.

Музеят за съвременно изкуство във Финикс привлича значително голям брой хора със скорошното си разширяване за $50 милиона и експонати с голяма популярност, които съвпадат с някои от по-големите градове на САЩ. Творци каубои пристигат обикновено през октомври. До музея има място, където можете да хапнете големи сандвичи и салати.

Карайте на север по Централно авеню и Encanto и ще влезете в почитания музей Heard, който е посветен на наследството, културата и изкуствата на местните американци. Наблюдавайте как работи майстор на мъниста. Годишното състезание на танц с обръч и пазарът на музейната гилдия са събития, които трябва да видите.

Срещнете Крис Бианко - краля на пицата във Финикс, който е бил обявен от един автор за най-добрия готвач в страната и е награден с престижната награда Джеймс Биърд като най-добрия готвач в югозападния район. Почитателите се подреждат с часове навън пред неговия малък бял ресторант Pizza Bianco, за място и за невероятно вкусни пици.

На следващия ден се въоръжете със стабилни обувки и много вода, тъй като хиляди жадни туристи всяка седмица тръгват на 2-километрова разходка от Summit Trail до Piestewa Peak, за да потренират и да се развеселят. Доста труден път, първо построен през 30-те години на ХХ век до известния хотел Arizona Biltmore - предлага добри гледки на обграждащия го пустинен резерват.

Посещението ви във Финикс няма да бъде приключило без мексиканска храна. Готвачът Silvana Salcido Esparza впечатлява кулинарната тълпа със нейната собствена марка кулинарно изкуство в кафене Barrio и закуската не е никакво изключение. Опитайте пикантно направено „Блъди Мери" и „Милагро текила", докато слушате акустичния китарист.

Завършете вашия престой с няколко часа разходка през Пустинните ботанически градини. Това е място, известно със своята колекция с пустинни растения с около 140 редки и застрашени растителни видове от целия свят.

Светлините на Финикс

Светлините Финикс, понякога наричани "Светлините над Финикс", е популярното име, дадено на серия оптически феномени и наблюдения, които станаха в небето над щатите Аризона и Невада в САЩ и мексиканския щат Сонора на 13-и март 1997 г. Светлини на променящи се изображения бяха видени от хиляди хора между 19:30 и 22:30 ч. местно време, на разстояние около 480 километра от линията на Невада, през Финикс и до ръба на Тъксън.

Имаше две отличими събития, които са въвлечени в инцидента: тристранно образуване от светлини, които са видени да преминат през щата, и серия неподвижни светлини, които са видени в областта на Финикс. Въпреки че ВВС на САЩ (USAF) идентифицираха втората група светлини както пламвания на самолетна катастрофа на самолети А-10 Warthog, които са били на тренировъчно обучение, някои, които са наблюдавали събитията, вярват в нещо съвсем различно.

Bulgarian Post

 


Сходни връзки

Финикс е градът, където Слънцето прекарва зимата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди