изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:11 EET
Сексът - терапия за всеки ден    
Здраве Няма спор, че редовният полов живот е благоприятен за психиката. За тялото също. Сексът е физическа активност, при която се натоварват мускулите, дишането и сърдечният ритъм се забързват, а следователно се засилва и обмяната на веществата.

Увеличава се производството на някои хормони (ендорфин, окситоцин), които са свързани със сексуалната възбуда и конкретно с оргазма.

Всички тези физиологични реакции са свързани със здравето и смело може да се заяви, че сексът носи не само удоволствие, но и полза.

Сексът също така може да облекчи неприятните симптоми на настинка (треска, болки в тялото, отпадналост), а също така да ускори оздравяването.

Обикновено при настинка се препоръчва човек да лежи на топло и да пие горещ чай, но сексуалните игри са не по-малко ефективни.

Изследване, проведено от швейцарски медици, показва, че оргазмът рязко мобилизира имунната защита на организма, увеличавайки съдържанието на клетките-убийци в кръвта (те се наричат така, защото унищожават чуждите микроорганизми).

Много жени (особено тези над 30 години) по време на менструалния цикъл страдат от болки ниско в корема.

Според статистиката, през този период всяка 10-та жена изпитва дискомфорт и не може без аналгетици.

Швейцарските учени, цитирани от ВВС, препоръчват да пробвате секс и през този период. Обезболяващият ефект на секса е свързан с отпускащия ефект на оргазма и производството на ендорфини, които са известни като \"хормони на щастието\".

Тяхното производство наистина е свързано с положителните емоции, а едновременно с това ендорфините действат като \"вътрешно обезболяващо\".

При някои жени обаче оргазмът засилва усещането за болка. Причината е в това, че появата на болки по време на цикъла е предизвикано от нарушеното равновесие между половите хормони (прогестерон и простагландин) - вещества, стимулиращи съкращението на матката. Именно тяхното наднормено количество предизвиква болката - спазъм на гладките мускули на матката.

С други думи, как ще се формира след оргазма балансът на хормоните при жената, страдаща от менструални болки, и кой ще победи, не може да се предскаже. Все пак ролята на секса не трябва да се пренебрегва, но при наличието на продължителни и мъчителни болки потърсете лекарска помощ, защото те могат да са симптом за сериозно гинекологично заболяване.

Рецептите за лечение на махмурлука са безброй. Махмурлукът е не само главоболие, жажда и неприятни усещания в стомаха. Той е депресивно и потискащо психиката състояние. Освен моралната страна на нещата (срам за \"вчера\" и съжаление за разваленото \"днес\") душевното разстройство има и друга страна - временен дисбаланс на хормоните, участващи във формирането на позитивни емоции.

Сексът може да помогне за възстановяване недостига на ендорфин и окситоцин. Окситоцинът не само стимулира мускулните съкращения, но и предизвиква положителните емоции, укрепва социалните способности и намалява нивото на агресия.

Известно е, че по-лесно може да се предпазим от болестта, отколкото да я излекуваме. Активният редовен секс укрепва сърцето, \"изгаря\" калории и тренира мускулите. Освен това, благодарение на подобряването на местното кръвоснабдяване, сексът \"работи\" като ефективна профилактика на гинекологичните и урологичните заболявания и при двата пола.

В никакъв случай не трябва да се смята, че чувствата нямат значение в секса. От \"спортния\" секс няма никаква полза- поне не такава, каквато разглеждаме в случая. И причината не е в морала (този въпрос всеки решава сам за себе си), а в това, че сексът \"работи\" чрез емоциите.

Няколко \"правила за безопасност\":

- Не забравяйте за заболяванията, предаващи се по полов път, и не пренебрегвайте елементарните правила за защита от инфекции.

- Сексът е силно натоварване на организма и като всяко друго физическо усилие може да навреди на болните и отпаднали хора. Особено внимателни трябва да бъдат тези, които са с исхемична болест на сърцето, хипертония и други сърдечно-съдови заболявания.

- При наличието на сериозен здравословен проблем сексът не може да замести медицинската помощ и приемането на медикаменти.

Германките не се свенят от секса на първа среща

ДЕМОКРАЦИЯТА НАПРАВИЛА БЪЛГАРИТЕ ПО-МАЛКО ПОТЕНТНИ

Електрошок за безопасен секс прилагат в Сърбия

Умерените физически упражнения подобряват сексуалния живот при сърдечни проблеми

Тайната на столетниците

 


Сходни връзки

Сексът - терапия за всеки ден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди