изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:15 EEST
Декемврийските заплати с по-висок данък    
ИкономикаАвансовият данък за доходите от трудови правоотношения, начислени за декември 2007 г., изплатени през януари 2008 г., ще се определя по скалата за облагане на данъците върху доходите, действаща през 2007 г., съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите.

Това е записано в Указание на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина, което може да се прочете на интернет страницата на агенцията, предаде БТА. Решението произлиза от разпоредбите на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, съгласно които авансовият данък се определя от работодателя на база на месечна данъчна основа. Тоест в този случай водещ е принципът на начисляването на дохода за месеца, през който е положен трудът (декември 2007 г.), а не месецът на неговото придобиване (януари 2008 г.), уточняват от НАП. В указанието на изпълнителния директор се посочва, че при годишното преизчисляване на дължимите данъци от работодателя, тези доходи ще бъдат обложени с данъчната ставка от 10 процента. Това означава, че ако авансово бъде удържан данък в по-голям размер, то при годишното преизчисляване на данъка, разликата ще бъде възстановена чрез работодателите или при подаване на годишна данъчна декларация.
 


Сходни връзки

Декемврийските заплати с по-висок данък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди