изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:22 EET
Най-разпространените митове за жената    
Любопитно Съществуват много заблуди по отношение на женското здраве и женското тяло. Много жени не само вярват в тях, но ги предават и на дъщерите си. Кои са най-разпространените митове за жената...

Зелето - гаранция за увеличаване на бюста

Колкото и да ви се иска да вярвате в това, че зелето е зеленчук-чудо, който ще добави обем към гърдите ви, това не е така. Зелето по никакъв начин не влияе на формата и обема на гърдите, а прекалената консумация може да доведе единствено до стомашно разстройство.

Само жените могат да бъдат истерички

Може би има известна истина в това - т.е. към истерия са склонни повече жените, но и сред представителите на силния пол има доста склонни към истерични пристъпи.

Гласът мутира само при момчетата

Промяната на гласа е характерен не само за момчетата, а и за девойките - просто процеса е по-малко забележим, тъй като у момчетата гласовите струни се удебеляват два пъти, а у момичетата - само една трета.

Пробиването на ушите може да доведе до влошаване на зрението

В действителност може да бъде точно обратното. Един специалист може да открие на ухото точката на зрението, което от своя страна да способства за подобряването му. Точки, които водят до намаляване или загуба на зрението, не съществуват на ухото.

Сутиенът и ракът на гърдата не са свързани

Смята се, че сутиенът е много полезна част от облеклото, тъй като поддържа гърдите и предотвратява загубата на еластичността им. Същевременно обаче, учените предупреждават, че носенето на сутиен увеличава риска от рак на гърдата, тъй като пристягането на гърдите оказва влияние на лимфните възли и кръвоносните съдове, разположени в тях. Изследвания показват, че при жени, които носят сутиен повече от 12 часа на ден, рискът от развитие на рак на гърдата е по-висок в сравнение с останалите.

Целулитът е козметичен недостатък

Въпреки че целулитът действително не изглежда естетично, той не може да бъде наречен козметичен проблем. Лекарите твърдят, че целулита е вторичен полов белег на жените, а това означава - физиологична норма.

У съвременните жени климаксът настъпва рано

Средната възраст за настъпване на менопаузата е 47 години. Лекарите обаче твърдят, че у съвременната жена той настъпва значително по-късно.

По време на бременност е необходимо да се яде за двама

Храненето на бъдещата майка трябва да е разнообразно - това е неоспоримо. Но преяждането изобщо не е желателно. За нормалното си развитие плодът трябва да получава хранителни вещества и кислород в определени количества, а при излишък на тези вещества той няма да има стимул да се бори за съществуването си.

Сексът - терапия за всеки ден

Майките отслабват по-бързо, ако спят повече

COSMOPOLITAN.BG: Неприлично предложение или нещо съвсем в реда на нещата? Всичко, което трябва да знаеш за аналния секс.

КНИГА ЛЕКУВА БОЛЕН ОТ РАК

КАРЦИНОМ НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА

Старостта е болест, която трябва да се лекува

 


Сходни връзки

Най-разпространените митове за жената | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди