изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:15 EEST
КНСБ Е ПРОТИВ ЗАКРИВАНЕТО НА ОБСЛУЖВАЩИТЕ ЗВЕНА    
Образование КНСБ ще се противопостави на предложението за закриването на трите обслужващи звена в Добрич, което ще бъде внесено на предстоящата сесия на общинския съвет в сряда. Това заяви на пресконференция регионалният координатор на синдиката Гинка Василева. НДТ припомня, че докладната записка ще бъде внесена от зам.-кмета Камелия Койчева и предвижда закриване на Центъра за работа с деца, Ученическа спортна школа и Центъра за ученическо научно и техническо творчество.

“Ние сме за реформа в сферата на образованието, но не и по този начин. За предстоящите предложения научихме от медиите. Не това е начинът. Ще се обърнем към общинските съветници от всички политически партии - да не гласуват предложенията, преди да се изготви цялостна стратегия за оптимизиране на училищната мрежа в Добрич” - каза Гинка Василева.

Синдикалната организация, която представлява тя, е против и предложението за преминаване на ученическото общежитие към Спортното училище в Добрич. “Не е ясно какво се цели с исканата промяна. Не е посочено дали общежитието ще продължи да обслужва всички деца от всички училища в Добрич, или само възпитаниците на спортното училище. Необяснимо е защо вече има действия на директорката на учебното заведение, а още докладната не е гласувана. Тя дори е предупредила нощният пазач, че ще бъде до 1 февруари на работа и че общежитието ще бъде превърнато в тризвезден хотел. Кранчето на парното се пуска при друг режим на работа, а телефонните апарати са обрани от г-жа Стефка Караянева” - заяви синдикалният лидер и попита: “Кой я направи директор на общежитието?”

КНСБ-Добрич подкрепя решението на общината да бъде закрито  училището в кв. Рилци. Синдикатите ще настояват да се осигури организиран транспорт на децата до училищата в Добрич, както и да се запази базата на учебното заведение в квартала. Г. Василева даде пример с детските градини, които преди години били закривани, а сега не достигат. Според нея, сега не може да се поддържа учебното заведение с 28 деца и слети паралелки, но не трябва да се бърза с продажба на сградата или преотдаването й под наем, защото след време отново може да е нужна.

Гинка Василева каза още, че становището на синдиката ще бъде депозирано до председателя на ОбС в Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

КНСБ Е ПРОТИВ ЗАКРИВАНЕТО НА ОБСЛУЖВАЩИТЕ ЗВЕНА | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КНСБ Е ПРОТИВ ЗАКРИВАНЕТО НА ОБСЛУЖВАЩИТЕ ЗВЕНА
Автор: Anonymous да 2008-01-28 @ 08:15 EET
Mnogo umna ideia!Privetstvam ia. NAPALNO nenujno e sahtestvuvaneto na Pionerskia  dom i drugite erzaz obrazuvania. Zentarat za rabota s deza se zanimava s pohla samodeinost, poveche vredna , otkolkoto polezna i osiguriava rabota  na  parazitno sahtestvuvahti htatni broiki . Imam  polezni predlojenia i hte gi spodelia  s Obhtinata. Nai-posle nehto radikalno i umno!Stiga s tozi falhiv plach , che uj nehto se pravelo v polza na dezata
КНСБ Е ПРОТИВ ЗАКРИВАНЕТО НА ОБСЛУЖВАЩИТЕ ЗВЕНА
Автор: Anonymous да 2008-01-28 @ 08:50 EET
Напълно подкрепям горното изказване!!!
КНСБ Е ПРОТИВ ЗАКРИВАНЕТО НА ОБСЛУЖВАЩИТЕ ЗВЕНА
Автор: Anonymous да 2008-01-28 @ 10:07 EET
КНСБ да намерят спонсори за гореспоменатите  и тогава да настояват за тяхното оставане! Тези три ведомства, са остатък от една отминала епоха и не могат да висят на бюджета на бедната ни община?!!?
КНСБ Е ПРОТИВ ЗАКРИВАНЕТО НА ОБСЛУЖВАЩИТЕ ЗВЕНА
Автор: Anonymous да 2008-01-28 @ 16:52 EET

А някой замислил ли се е къде ще спортуват нашите деца? 

Да наистина са много апетитни местата


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди