изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:29 EEST
ДНЕС Е КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА: ПЛЪХЪТ ЗАХАПВА 2008 Г. ДНЕС    
Празници

 - Първият знак от китайския хороскоп носи късмет, а годината ще е наситена с любов и драматизъм

- Природни катаклизми и висока инфлация са заплахите, които вещаят източните астролози

- Наниз от шест метални монети в северозападната част на дома ще ни предпазва от лошите сили



 

Според Източният хороскоп на 12-те месеца от годината отговарят 12 животни. Легендата разказва, че те са избрани от самия Буда. Той решил преди новата година да промени начина на живот и повикал при себе си всички животни. Само 12 от тях се отзовали на поканата. Според реда на пристигането им, Буда съставил 12-годишния календарен цикъл. Плъхът пристигнал първи, затова той поставя и началото на този календар. Според китайския хороскоп, знакът на плъха носи късмет, годината ще е наситена с любов и драматизъм.

От гледна точка на астролозите периодът ще е стабилен и предсказуем. Неприятните вести, които звездите предвещават, са природни катаклизми и висока инфлация.

Според Китайския календар, на 7 февруари 2008 година започва годината на Плъха, която се представлява от два елемента: земя, която се намира отгоре, и вода, разположена отдолу. Освен това днес започва и новият 60-годишен цикъл според източното летоброене, за което някои твърдят, че идеята е на древните българи.

Ян-земята, намираща се отгоре, символизира планина, крепост, което дава усещане за стабилност и надеждност. Но това, че тя е разположена на повърхността на океана, я прави слаба, без фундамент и поради това стабилността е по-скоро илюзия, отколкото реалност. Подобно взаимоотношение между елементите говори за стабилност, в чиято основа е скрито по-скоро напрежение.

Всеки 12-годишен цикъл може да постави начало на нови инициативи в сферата на международните отношения и социалния ред, а също и възникване на нови режими и смяна на правителствата в някои страни. 1948 г. е белязана с изострянето на конфронтациите между СССР и Запада. През май 1948 г. е създадена и държавата Израел, което довежда до конфронтация между Израел и страните от Арабския полуостров. Тогава е била годината на \"Жълтия плъх\". Тя настъпва на всеки 60 години. 2008 г. също ще протече под неговия знак.

Освен това Плъхът се явява „цвете на Романтиката“ и безусловно ще е причина за растящия брой романтични връзки и съответно — сексуални скандали.

Плъхът е най-силното проявление на водата — океана, който се отъждествява с явления, като големи наводнения и цунами. През 1228 г. в Холандия е имало катастрофално наводнение, отнело живота на 100 хиляди човека. През 1588 г. испанската Армада попада в ужасна буря край бреговете на Ирландия, отнела живота на 5 хиляди човека. През 1888 г. Великият ураган по източното крайбрежие на САЩ погубва 400 човека. Битката между огъня и водата също така е свързана с произшествия с въздушния транспорт. Поглеждайки назад, виждаме, че с годините на Плъха са свързани повишен брой авиокатастрофи и инциденти във въздушното пространство. Най-показателна е последната година на Плъха - 1996 г., когато, в течение на годината, стават над 20 авиокатастрофи на големи самолети, включително и на Боинг-747, при чието разбиване загиват 230 човека.

Ян-земята в годината на Плъха говори за нестабилност на земната повърхност, което е свързано с такива природни явления, като земетресения, земни свличания, пропадане на сгради.

През последните години светът е обезпокоен от проблема с глобалното затопляне. Дебелината на полярните ледове намалява със заплашителна скорост. През 2007 г. човечеството вече е почувствало до какви сериозни последствия ще доведат глобалните изменения на климата. През 2008 г. следва да се очаква, че влиянието на глобалното затопляне само ще се засили, което ще се изрази в нарастване на количеството наводнения и произшествия, свързани с водата. Това е тревожен сигнал, който говори за това, че топящите се арктически и антарктически ледове ще бъдат източник на опасност през 2008 г.

За такива тревожни сигнали говори не само Китайският календар. Същата ситуация е отразена и във Фън шуй.

Енергията на Фън шуй се изменя всяка година. Затова е необходимо да се проследява преместването на добрите и лошите енергии в началото на годината, за да могат да се вземат предпазни мерки, ако лошите енергии се появяват във важни части от дома или офиса. Лошата енергия, наречена „пета жълта“, която носи проблеми и нещастия, през 2008 г. ще бъде на юг. Най-лоши месеци ще бъдат март, септември и декември.

Негативната енергия, символизираща болестите, ще се появи на северозапад. Традиционният метод за разсейването й е да се сложи в северозападната част на дома наниз от шест метални монети. rozali.com

 


Сходни връзки

ДНЕС Е КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА: ПЛЪХЪТ ЗАХАПВА 2008 Г. ДНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди